Marmorimaija

Calathea lancifolia

19,95 

Marmorimaijalla on pitkät ja ohuet koristeelliset lehdet. Lehtien alapinnat ovat upeat purppuransävyiset. Muutoin lehdet ovat vihreät ja niitä koristaa tummat laikut. Näyttävä katseenvangitsija! Lajin alkuperä Brasilia.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000096230 Tuotetunnus: 871362624151880 Osasto:

Maijat (Calathea) ovat koristeellisia ja näyttäviä huonekasveja, joiden lehdet ovat koristeellisia ja reheviä. Maijat kuuluvat marantakasvien heimoon ja ne kasvavat luontaisesti luoteisessa Brasiliassa ja sen lähialueilla. Lehdet ovat melko suuria ja pinnaltaan hieman vahamaisia. Kukkiessaan tuottaa melko mitäänsanomattomia, tähkämäisiä kukkia.
Maijat sijoitetaan valoisalle ja puolivarjoisalle kasvupaikalle, ne eivät siedä suoraa auringonpaistetta. Kasvit suosivat korkeaa ilmankosteutta ja lämmintä tilaa.

Kasvualustan tulee olla vettäpitävä ja läpäisevä, ja sen tulee pysyä tasaisen kosteana. Liiasta märkyydestä maijat eivät kuitenkaan pidä, joten niitä kannattaa kastella usein pienin määrin. Kalkiton vesi on suositeltavin. Kasvukaudella kastelun yhteydessä lannoitetaan kerran viikossa nestemäisellä Kekkilä Kukkaravinne-liuoksella.

  • 12 cm ruukussa
  • Tuotantomaa Hollanti

Jos kasvi on loppu puutarhalta, on toimitusaika yleensä 14-30 päivää.

Paino 4 kg (kilogramma)