Siemenperuna Solist 3 kg

Solanum tuberosum

12,95 

Solist on varhaisperuna, joka kestää istuttamisen kylmään maahan. Hyvän makunsa ja sileän kuorensa ansiosta se on myös monien ravintoloitsijoiden suosikkiperuna. Sopii useimpiin ruokiin kesäkeittiössä.

Kausituote, saatavilla taas ensi keväänä.

EAN: 6417486001959 Tuotetunnus: 6417486001959 Osasto:

Siemenperuna Solist

Siemenperuna Solist on aikainen ja kiinteä varhaisperuna. Tekee erittäin runsaan sadon tasakokoisia mukuloita. Lajike sietää istutuksen kylmäänkin maahan, ja soveltuu hyvin Suomen olosuhteisiin.

Peruna on yksi eniten käytetyistä ruokakasveistamme. Perunaa on helppo viljellä kasvimaalla, viljelylaatikossa tai ruukussa.

Siemenperunan istutus

Peruna viihtyy valoisalla ja lämpimällä kasvupaikalla. Maan on hyvä olla hyvin muokattua, läpäisevää ja hiekansekaista multamaata. Peruna ei pidä märästä maasta, mutta liian kuivassa maassa se tuottaa pieniä ja rupisia perunoita.

Perunamaa muokataan vähintään 15 cm syvyydeltä. Perunat istutetaan noin 5 cm syvyyteen, 20-30 cm välein.

Ruukkuviljelyssä perunat voi istuttaa hieman tiheämpään, kuin avomaalle. Ruukku täytetään mullalla vain puoleen väliin tulevien multausten vuoksi, eli multaa lisätään kasvun edetessä.

Perunan voi istuttaa heti, kun maa on kuivunut muokkauskuntoon. Varhaisperunat istutetaan jo toukokuun vaihteessa. Perunamaa suojataan hallaöinä harsolla. Kesäkäyttöön perunoita voi korjata heti, kun mukulat ovat sopivan kokoisia. Kun kasvusto taantuu, yleensä kukinnan jälkeen, on yleensä sadonkorjuun aika.

  • Alkuperämaa Suomi

Siemenperuna on kausituote, ja sitä on saatavilla vain rajattu erä. Jos tuote on puutarhalta loppu ei sitä ole saatavilla enää tälle sesongille.