Viirumaija Greenstar

Calathea lietzei

9,95 

Tämän lajikkeen lehdet ovat hennot ja kauniit. Lehtien sisäreunaa koristaa pirteän vihreä höyhenkuvio, jonka reunoilla on myös valkoista. Lehtien ulkoreunat ovat tummemman vihreät. Kuviointi on kuin maalattu lehden pintaan. Lehtien takaosa purpppuransävyinen. Tämä maija on mahdollisesti risteytys lajeista Calathea albertii ja Calathea lousiae.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000112367 Tuotetunnus: 871362624153324 Osasto:

Maijat ovat koristeellisia ja näyttäviä huonekasveja, joiden lehdet ovat koristeellisia ja reheviä. Maijat kuuluvat marantakasvien heimoon ja ne kasvavat luontaisesti luoteisessa Brasiliassa ja sen lähialueilla.
Lehdet ovat melko suuria ja pinnaltaan hieman vahamaisia. Kukkiessaan tuottaa melko mitäänsanomattomia, tähkämäisiä kukkia.

Maijat sijoitetaan valoisalle ja puolivarjoisalle kasvupaikalle, ne eivät siedä suoraa auringonpaistetta. Kasvit suosivat korkeaa ilmankosteutta ja lämmintä tilaa.
Kasvualustan tulee olla vettäpitävä ja läpäisevä, ja sen tulee pysyä tasaisen kosteana. Liiasta märkyydestä maijat eivät kuitenkaan pidä, joten niitä kannattaa kastella usein pienin määrin.
Kalkiton vesi on suositeltavin. Kasvukaudella kastelun yhteydessä lannoitetaan kerran viikossa nestemäisellä Kekkilä Kukkaravinne-liuoksella.

  • 12 cm ruukussa​
  • Kasvatettu Pukinmäen Puutarhalla
  • Tuotantomaa Suomi

Jos kasvi on päässyt loppumaan puutarhalta, toimitusaika voi olla pitkä.

Paino 4 kg (kilogramma)