Pukinmäen Puutarha – Tietoa meistä

Pukinmäen Puutarha toimii kahdessa eri osoitteessa: Pukinmäessä ja Tervalammella. Palvelemme myymälässä päivittäin ja verkkokauppamme on avoinna ympäri vuorokauden.

Pukinmäen Puutarha on vuonna 1911 perustettu puutarha-alan perheyritys. Puutarhan perusti puutarhuri Julius Johansson. Johansson viljeli alkuvuosina kukkia lähiseudun asukkaille. Vuonna 1927 puutarha laajensi toimintaansa, jolloin aloitettiin uusien kasvihuoneiden rakentaminen. Vuonna 1935 puutarha jäi Juliuksen perikunnan haltuun, jonka jälkeen ohjat otti Holger Johansson. Sota-aikana viljelyä laajennettiin hyötykasveihin. Holgerin jälkeen kuvioihin astui Stig Johansson vuonna 1966, ja vuodesta 2008 puutarha on ollut Sam Johanssonin huomassa. 

Nykyisin kasvatamme ja myymme laajalti puutarha-, hyöty-, kausi- ja huonekasveja, sekä leikkokukkia. Vuodesta 2014 olemme myös palvelleet verkkokaupassa. Vuonna 2020 avasimme Vallilan Teollisuuskadulle pienen ja sympaattisen kukkakaupan, josta löydät osaavat floristipalvelut sekä vaihtuvan valikoiman kauden kasveja ja viherkasveja.

Pyrimme omalta osaltamme lisäämään lähituotantoa ja toimimaan kestävän kehityksen mukaisesti. Tavoitteenamme on kasvattaa oman tuotantomme osuutta vuosittain. Viime vuosina olemme ottaneet tuotantoon myös perennat ja lähivuosina pyrimme laajentamaan omien leikkokukkien valikoimaa Tervalammen kasvihuoneiden myötä. 

Voit lukea lisää yli satavuotisesta historiastamme täältä.

Palvelumme

Konsultointipalvelut

Teemme konsultointikäyntejä pääkaupunkiseudun alueella. Konsultoimme puutarhan kasveissa sekä viherkasvien hoidossa. Ota yhteyttä myymäläämme ja kerromme mielellämme lisää!

Sidontapalvelu ja sidontatöiden suunnittelupalvelu

Ammattitaitoiset floristimme tekevät toiveiden mukaan sidontatyöt. Voit laittaa sähköpostia, tai tulla käymään myymälässä. Liitä sähköpostiin toiveet ja mahdolliset kuvat, niin laskemme tarjouksen. 

Suurempia sidontatyökokonaisuuksia suunnitellessa kannattaa aika sopia etukäteen. Veloitamme 30 min suunnittelupalveluajasta 50€, jonka hyvitämme loppusummasta, kun se on yli 100€. 

Voit varata ajan suunnittelupalaveriin joko sähköpostitse tai soittamalla myymälään.

myymala@pukinmaenpuutarha.fi 

tai

09 385 2817

Istutuspalvelu

Istutamme ostamasi kasvit haluamaanne ruukkuun myymälässä tai haluamassanne paikassa. Tulemme istuttamaan kasvit pihallesi ruukkuihin, laatikoihin, penkkeihin tai istutusaltaisiin. Mikäli toivot jotain tiettyä istutusajankohtaa, suosittelemme olemaan yhteydessä mahdollisimman aikaisin! 

Kuljetuspalvelut

Kuljetamme kaikkia tuotteitamme pääkaupunkiseudulle, sopimuksen mukaan pidemmällekin. Kuljetuspalvelut kotiin, kappeliin tai suoraan lahjan saajalle.