Kelloköynnös R13

Cobaea scandens

Alkuperäinen hinta oli: 7,95 €.Nykyinen hinta on: 5,57 €.

Kelloköynnös on erittäin nopeakasvuinen kesäköynnös, joka kasvattaa tiheälehtisen ja rehevän suojan parvekkeelle tai oleskelupaikalle.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 60

Verkkokauppa: 60 varastossa

EAN: 8000000001818 Tuotetunnus: 65417486003864 Osasto:

Ruohovartisen kelloköynnöksen lehdet ovat tummia, alta punertavia ja parilehdykkäisiä. Köynnös kasvaa 2-4 metriseksi. Kasvi kiipeää kärhien avulla ja tarvitsee aina kehikon tai tuen. Kukat ovat aluksi vihertävät ja värittyvät myöhemmin violeteiksi tai valkoisiksi. Kukkien tuoksu on erikoinen ja se houkuttelee hyönteisiä.

Kelloköynnös tarvitsee lämpimän ja suojaisen kasvupaikan. Paikka saa olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Kelloköynnös on keväisin hieman hallanarka, mutta sietää syksyllä melko kylmää.

Kelloköynnöstä kastellaan tasaisesti, sillä se ei siedä kuivahtamista. Heinäkuusta eteenpäin lannoitetaan niukasti. Tällöin kasvu on hillitympää, mutta suuria kellokukkia kehittyy runsaasti elo-syyskuussa. Kelloköynnöksen kuihtuneet kukat poistetaan säännöllisesti.

Kelloköynnös viihtyy ilmavassa ja kosteutta hyvin pidättävässä kasvualustassa. Tällainen on Kekkilä  kesäkukkamulta. Taimia voi istuttaa 50 cm välein.

  • 13 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti
Paino 2 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen