Puistoalppiruusu Grandiflorum

Rhododendron

36,95 

Perinteinen, kesäkuun lopulla kukkaan puhkeava isohko alppiruusu. Puistoalppiruusu Grandiflorum talvehtii Suomessa hyvin.

Verkkokauppa: 1 varastossa

EAN: 6419127110044 Tuotetunnus: 65417486006058 Osasto:

Alppiruusu on perinteinen, jäykkäoksainen ja ikivihreä koristepensas, joka puhkeaa kukkaan kesäkuun lopulla. Alppiruusu on varjopaikkojen upeimpia kukkapensaita.

Alppiruusun nuput kehittyvät oksien kärkiin syksyllä. Voimakaskasvuisena alppiruusu sopii loistavasti sekä taustaistutuksiin että yksittäiseksi pensaaksi. Alppiruusu on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Alppiruusu menestyy parhaiten puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta viihtyy syvässäkin varjossa. Alppiruusun leikkaustarve on vähäinen. Katkenneet ja kuivuneet oksat poistetaan. Aurinkoisella paikalla kasvava alppiruusu on hyvä suojata kevättalven auringolta.

  • Lehdistö: Ainavihanta. Nuoren pensaan lehdistö varjostetaan kevättalvella
  • Kukinta: Punavioletit suuret kukinnot avautuvat kesäkuun viimeviikkoina
  • Kasvupaikka: Kasvualusta turvepitoinen, tuore, hapan, runsasravinteinen ja hyvin läpäisevä
  • Vyöhyke I-III(IV)

Alppiruusun istutus:

Ennen istutusta liota juuripaakkua vesiastiassa. Poista ruukku. Kaiva noin 50 x 50 cm kuoppa, johon sekoitetaan ravinteikasta havu-rodo -multaa. Täytä kuoppa vedellä. Istuta taimi siten että se tulee samaan syvyyteen, jossa se on ruukussakin kasvanut. Tiivistä kevyesti polkemalla. Lisää multaa. Kastele istutettu pensas hyvin. Peitä juuristoalue katteella

  • Alkuperämaa Puola
  • Taimia saatavilla kesäkaudella
Kasvupaikka

Puolivarjoinen, Varjoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Varjoinen

Kasvupaikka

Varjoinen