Curry-Yrtti Dwarf

Helicrysum italicum

3,45 

/kpl

Curry-yrtti Dwarf eli italianolkikukka on curryn tuoksuinen, hopealehtinen yrtti. Se sopii koristeellisen lehdistönsä ansiosta myös kesäkukka- ja syysistutuksiin.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 112402 Tuotetunnus: 3658525452555 Osasto:

Curry-yrtti Dwarf

Curry-yrtti Dwarf eli italianolkikukka on curryn tuoksuinen hopealehtinen yrtti, jota käytetään kukkaryhmissä lehtikasvina ja maustekasvina. Curry-yrtin lehdet ovat 1-3 cm pitkiä ja hyvin kapeita. Kasvi kukkii pienin, keltaisin mykerökukin loppukesällä. Välimeren alueelta kotoisin olevat curry-yrtti kasvaa 30-50 cm korkeaksi. Vanhempien yksilöiden oksat puutuvat tyvestä.

Voi käyttää kasvis- ja riisiruoissa curryn tapaan, vaikka se ei olekaan currymausteissa käytetty kasvi. Ruukku- ja kesäkukkaistutuksissa tämä on kestävä lehtikasvi. Kasvatetaan Suomessa yksivuotisena.

Curry-yrtin hoito

Kasvi viihtyy aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa. Tosin syksyisin se kestää hyvin kylmääkin istutuksissa. Kasvi sopeutuu hyvin kuivuuteen.

Kasvia kastellaan säännöllisesti, mutta mullan annetaan kuivahtaa kasteluiden välillä. Kasvukauden ajan kasvia lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella parin viikon välein.

  • 10 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi
  • Pukinmäen Puutarhan omaa tuotantoa

Vinkkejä:

  • Voidaan talvettaa viileässä sisätilassa
  • Kasvin kukat ovat kestäviä leikkokukkia, ja kuivakukkana ne säilyttävät värinsä pitkään
Paino 1 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen