Viikuna americana subsp. Guianensis

Ficus

39,95 

Viikuna americana subsp. Guianensis on hyvä huoneilman puhdistaja kasvi. Viihtyy parhaiten valoisalla ikkunalla ja viehtyessään on näyttävä viherkasvi.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000113739 Tuotetunnus: 871362624153457 Osasto:

Viikuna tarvitsee valoisan kasvupaikan. Etelä- tai länsi-ikkunat ovat sopivimpia. Paahteesta kasvi ei kuitenkaan pidä, joten valoverho tai kasvin siirtäminen hieman kauemmaksi ikkunasta voivat auttavat sen viihtymistä.
Runsas kastelu, mutta viikunan juuristo ei silti saa olla koko ajan märkänä. Kastele kerralla reilusti, jotta multa kastuu kunnolla. Anna sitten pintamullan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelukertaa.

Kasvukaudella, eli maaliskuusta syyskuuhun, anna viikunan kasteluveteen sekoitettuna lannoitetta joka viikko. Myös lannoitetikut käyvät. Talvella voit lannoittaa kastelun yhteydessä noin kerran kuussa.
Kasvi viihtyy parhaiten, jos ilmankosteus on korkea. Etenkin talvisin sumuttelu kastelun yhteydessä vedellä on hyväksi. Viikunalle tekee myös hyvää, jos se pääsee silloin tällöin kunnolla suihkuun. Näin saat lehtiin kerääntyneen pölyn huuhdeltua pois, ja kasvi pystyy myös yhteyttämään paremmin.

  • 21 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti
Paino 20 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Ominaisuudet

Ilmaa puhdistava, Isot kasvit