Flamingokukka Jungle King

149,95 

Flamingokukat ovat upeita trooppisia viherkasveja. Niiden lehdet ovat suuria ja koristeellisia. Kukkiessaan ne tekevät vehkakasveille tyypilliset kukinnot.

EAN: 111528 Tuotetunnus: 153gjajsbas4 Osasto:

Flamingokukat ovat upeita trooppisia viherkasveja. Niiden lehdet ovat suuria ja koristeellisia. Kukkiessaan ne tekevät vehkakasveille tyypilliset kukinnot. Flamingokukat ovat orkideojen tapaan epifyyttejä, eli ne kasvavat paljasjuurisina muiden kasvien ja puiden oksilla ja rungoilla.

Flamingokukat menestyvät parhaiten runsasvaloisilla hajavalon kasvupaikoilla, suorasta auringonpaisteesta ne eivät pidä. Pärjäävät myös varjoisilla paikoilla. Parhaan kasvun saa aikaiseksi korkeassa ilmankosteudessa. Helppohoitoisin flamingokukka on andrenflamingokukka.

Kasvualustan tulee olla ilmava ja läpäisevä. Kasvualustaksi flamingokukille sopii esimerkiksi pelkkä rahkasammal, tai rahkasammaleen ja kaarnan sekoitus (Kekkilä Orkideamulta). Mikäli kasvualustana käyttää multaa, kannattaa sen sekaan sekoittaa runsaasti perliittiä.

Kastellaan kerralla runsaasti, jonka jälkeen kasvualustan annetaan kuivahtaa kevyesti. Aivan rutikuivaksi flamingokukkaa ei kuitenkaan tulisi päästää.

  • Alkuperämaa Hollanti