Isomaija Medallion

Calathea roseopicta

14,95 42,95 

Suosittu ja helppohoitoinen lajike! Suuret, pyöreähköt lehdet ovat vihreitä. Niitä koristaa kerman ja vaaleanvihreän sävyiset selkeät juovat. Lehtien takaosat ovat purppurat.

EAN: 2000000067452 Tuotetunnus: 6254 Osasto:

Maijat ovat koristeellisia ja näyttäviä huonekasveja, joiden lehdet ovat koristeellisia ja reheviä. Maijat kuuluvat marantakasvien heimoon ja ne kasvavat luontaisesti luoteisessa Brasiliassa ja sen lähialueilla. Lehdet ovat melko suuria ja pinnaltaan hieman vahamaisia. Kukkiessaan tuottaa melko mitäänsanomattomia, tähkämäisiä kukkia.

Maijat sijoitetaan valoisalle ja puolivarjoisalle kasvupaikalle, ne eivät siedä suoraa auringonpaistetta. Kasvit suosivat korkeaa ilmankosteutta ja lämmintä tilaa.

Kasvualustan tulee olla vettäpitävä ja läpäisevä, ja sen tulee pysyä tasaisen kosteana. Liiasta märkyydestä maijat eivät kuitenkaan pidä, joten niitä kannattaa kastella usein pienin määrin. Kalkiton vesi on suositeltavin. Kasvukaudella kastelun yhteydessä lannoitetaan kerran viikossa nestemäisellä Kekkilä Kukkaravinne-liuoksella.

  • Tuotantomaa Hollanti

Jos kasvi on loppu puutarhalta, on toimitusaika yleensä 7-14 päivää.

Paino 6 kg (kilogramma)