Käärmetyräkki

Euphorbia tirucalli

49,95 

Tyräkit ovat helppohoitoisia huonekasveja, kun niille malttaa antaa kasvurauhan.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000076768 Tuotetunnus: 871362624150397 Osasto:

Tyräkit ovat helppohoitoisia huonekasveja, kun niille malttaa antaa kasvurauhan.

Kasvupaikan tulee olla runsasvaloinen ja aurinkoinen. Tyräkit eivät siedä pitkäaikaista vetoa. Normaali huoneenlämpö sopii niille ympäri vuoden.
Kasvit istutetaan läpäisevään ja ilmavaan kasvualustaa, kasvualustan ei tulisi koskaan seisoa märkänä. Kasvualustan annetaan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä.
Kesällä tyräkit saattavat tarvita yllättävän paljon vettä, riippuen kasvualustasta ja kasvupaikasta. Kasvukaudella tyräkkejä voi lannoittaa miedolla kasviravinteella noin kerran kuukaudessa.

Käärmetyräkkiä emme suosittele kuin kasviharrastajakotiin, jossa lapset tai eläimet eivät pääse sen kanssa kosketuksiin.
Kasvin maitiaisneste on hyvin vahvaa, myrkyllistä ja syövyttävää. On pidettävä huolta, ettei sitä pääse silmiin, limakalvoille tai iholle.
Kasvin tuottama maitiaisneste sisältää petrolituotteisiin kuuluvaa lateksia, joka voi aiheuttaa jopa silmän sokeutumisen. Iholla maitiasneste voi aiheuttaa palovammoja, polttelua, punoitusta ja ihottumaa.

Altistuessasi maitiasnesteelle, huuhtele altistunut alue heti runsaalla vedellä, vähintään 30 min. Mitä nopeammin ja pidempään huuhtelet, sen pienemmät vaikutukset.
Jos kasvia on syöty tai maistettu pieni määrä, voidaan oireetonta seurata kotona. Mikäli kehittyy yskää, oksentelua, hengitysvaikeuksia tai kuumetta, tulee hakeutua päivystykseen.
Maistelua suuremmat määrät vaatii aina sairaalaseurannan.

https://www.hus.fi/haku/myrkytystietokeskus?keyword=petrolituotteet

  • 17 cm ruukussa
  • Kasvin korkeus ruukun kanssa noin 70 cm
  • Tuotantomaa Hollanti

Jos kasvi on loppu puutarhalta, voi toimitusaika olla pitkä.