Käpypalmu

Cycas revoluta

23,96 

Käpypalmu on tyylikäs, valoisassa paikassa viihtyvä huonekasvi.

EAN: 2000000090931 Tuotetunnus: 654165156463153 Osasto:

Käpypalmu on tyylikäs, valoisassa paikassa viihtyvä huonekasvi. Käpypalmujen pitkät, tummanvihreät lehdet ovat jäykät ja ne kasvavat viuhkamaisena rykelmänä paksusta varresta, joka nuorena muistuttaa suurta käpyä. Kasvi on hyvin hidaskasvuinen. Lehtiruusuke avautuu leveästi, joten käpypalmu tarvitsee tilaa ympärilleen. Käpypalmu on myrkyllinen!

Menestyy parhaiten runsasvaloisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Suoraankin auringonpaisteeseen käpypalmun voi sijoittaa, mutta se täytyy ensin totuttaa siihen asteittain, ettei lehdet pala. Mikäli talvella ei ole saatavilla lisävaloa, viihtyy käpypalmu viileällä paikalla.

Kasvualustan tulee olla läpäisevä ja ilmava, käpypalmu ei siedä märkyyttä. Kastellaan kohtuullisesti, kasvualusta saa ehdottomasti kuivahtaa kastelujen välillä. Käpypalmua voi sumutella, etenkin silloin kun uusia lehtiä on kehittymässä.

Kellastuneet lehdet leikataan pois. Vaikka käpypalmu menettäisi talven aikana kaikki lehtensä, sitä ei kannata heittää pois; Kun valon määrä lisääntyy, käpymäisestä varresta kasvaa usein uudet lehdet.

  • Alkuperämaa Hollanti
Paino 10 kg (kilogramma)