Kiiltoviikuna

Ficus altissima

22,95 74,95 

Kiiltoviikuna on kaunis ja suosittu, helppohoitoinen huonekasvi.

EAN: 2000000096834 Tuotetunnus: 153234 Osasto:

Kiiltoviikuna on viikunoihin kuuluva kaunis ja paljon käytetty, helppohoitoinen huonekasvi. Se on komea ja graafinen viherkasvi, joka voi kasvaa suotuisalla paikalla pensasmaiseksi puuksi. Suuret, näyttävät lehdet ovat vihreitä ja kiiltävän vahamaisia.

Kiiltoviikuna sopeutuu helposti uuteen kasvuympäristöön. Paras kasvupaikka on runsaassa hajavalossa. Suorassa auringonpaisteessa se alkaa ruskettaa lehtiään. Kasvi on arka vedolle, joten sitä ei kannata sijoittaa vetoisan ikkunan lähelle. Kiiltoviikuna viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä, talvella lämpötila saa olla matalampi. Vaikka viikunat pitävät lämmöstä kasvukaudella, talvella ne varistavat lehtiään liian lämpimässä ja pimeässä.

Kiiltoviikunaa tulee kastella säännöllisesti, pintamullan annetaan kuivua kastelukertojen välissä. Kasvia lannoitetaan kasvukaudella keväästä syksyyn kerran viikossa. Kiiltoviikuna suosii korkeaa ilmankosteutta. Korkeaksi kasvanutta kasvia voi latvoa keväällä. Jos päähaaran katkaisee, se muodostaa monihaaraisen latvuksen.

  • Alkuperämaa Hollanti
Paino 40 kg (kilogramma)