Kliivia

Clivia miniata

27,95 

Kliivia on perinteinen kukkiva viherkasvi. Kliivia muodostaa näyttävän kukinnon keväällä.

Huom! Kukinnan väri vaihtelee.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000085753 Tuotetunnus: 871362624150981 Osasto:

Kliivia on perinteinen kukkiva viherkasvi. Kliivia muodostaa näyttävän kukinnon keväällä.

Kasvukaudella (keväällä ja kesällä) kasvia kastellaan säännöllisesti antaen kasvualusta kuivahtaa vain hieman kastelujen välillä. Talvella lokakuusta tammikuuhun kastellaan huomattavasti niukemmin, pitäen lähes kuivana, varsinkin jos kasvi viileämmässä paikassa. Säännöllinen kastelu aloitetaan uudestaan, kun kukannuput tulevat esiin.

Kun kliivia on aloittanut kasvamisen talvilevon jälkeen maaliskuussa, aloitetaan lannoittaminen Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Luonnonmukaisella lannoitteella. Kasvia lannoitetaan 1-2 kertaa viikossa elokuuhun saakka. Talvella ei lannoiteta.

Kasvin uudelleen kukitus onnistuu huoneenlämmössä. Talvikuukausina narsissikasvien heimoon kuuluva kasvi hyötyy kuitenkin noin 15–18 asteen lämmöstä ja niukasta kastelusta. Jos kukkavarsi jää lehtien lomaan, syynä on korkea lämpötila. Tällöin kliiviaa kastellaan viileällä vedellä.

Kasvi viihtyy ahtaassa ruukussa. Kookkaassa ruukussa lehdistöstä kasvaa kookkaaksi, mutta kliivia ei kuki. Mullan vaihtaminen on tarpeen vain noin neljän vuoden välein. Samalla voi irrottaa sivuversoja uusiksi kasveiksi. Kun tyviversojen annetaan jatkaa kasvuaan kasvin tyvellä, kehittyy kliiviasta vuosien mittaan kookas ja komea huonekasvi.

Se on hyvin herkkä liikuttelulle. Se viihtyy parhaiten vakiintuneissa oloissa ja paikassa jossa se saa olla rauhassa. Kesällä sen voi viedä ulos sopivan suojaisaan paikkaan ja tuoda sisälle juuri ennen yöpakkasia.
Kliiviaa on yleensä myynnissä kukkivana tammi-maaliskuussa, muina vuoden aikoina siinä ei ole normaalisti kukkia.

  • 13 cm ruukussa
  • Kliivia ei välttämättä kuki toimitushetkellä
  • Kukinnan väri vaihtelee
  • Alkuperämaa Belgia
Paino 8 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Ominaisuudet

Helppohoitoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Helppohoitoinen

Ominaisuudet

Helppohoitoinen