Kotipihlaja

Sorbus aucuparia

49,95 

Koko Suomessa yleinen kotipihlaja kasvaa avoimella paikalla komeaksi yksittäiseksi koristepuuksi.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6419127500425 Tuotetunnus: 65417486005818 Osasto:

Koko Suomessa yleinen kotipihlaja kasvaa avoimella paikalla komeaksi yksittäiseksi koristepuuksi. Kotipihlaja kukkii kesä-heinäkuussa, punaiset marjatertut kypsyvät syksyllä. Kukkia ja marjoja on paljon yleensä joka toinen vuosi. Syksyllä pihlajan lehdet saavat ruskaväreikseen säästä riippuen keltapunaista, kirkasta punaista, tummaa punaista ja jopa lähes mustaa. Aurinkoisella paikalla lehdet muuttuvat kauniin punaisiksi.

Kotipihlaja on vaatimaton kasvupaikkansa suhteen. Sitä tavataan sekä karuilla että rehevillä mailla. Kotipihlajaa istutettaessa kannattaa valita mahdollisimman valoisa ja avoin kasvupaikka. Istutukseen sopii Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Kotipihlajat istutetaan 5 m välein.

  • Vyöhyke I-VIII
  • Kasvukorkeus 4-12m
  • Ruukun koko
  • Myynti korkeus
  • Alkuperämaa

Taimia saatavilla kesä kaudella.

Paino 40 kg (kilogramma)
Keväisin nuori pihlaja voidaan kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Jos pihlajasta haluaa yksirunkoisen puun, kilpalatvat ja tyvivesat on poistettava. Hoitoleikkaukset tehdään varhain keväällä. Muuten kotipihlaja ei leikkauksia tarvitse, se on kestävä ja tervekasvuinen.

Saatat myös pitää...

Tilapäisesti loppu varastosta

Tilapäisesti loppu varastosta