Kultaköynnös Pinnatum

Epipremnum pinnatum

12,71 

Kultaköynnös Pinnatum on kaunis köynnöstävä huonekasvi. Lehdet ovat kokovihreitä ja pidemmänoloisia, kuin perinteisellä keltakirjavalla kultaköynnöksellä. Kyseinen kultaköynnös laji kannattaa tukea kasvitolpalla tai köynnöstuella, mutta sitä voidaan kasvattaa myös amppelissa!

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000118963 Tuotetunnus: 871362624153904 Osasto:

Kultaköynnös on värikäs köynnös- ja amppelikasvi. Pärjää myös vähässä valossa, tosin kirjavuus on runsainta valossa. Kasvin kirjavuus on keltaista tai valkoista. Suosittu ja helppohoitoinen huonekasvi. Kasvi on lievästi myrkyllinen.

Kultaköynnös sijoitetaan runsasvaloiseen kasvupaikkaan, suojaan suoralta auringonpaahteelta. Voimakas aurinko saattaa polttaa lehtiin ruskeita läikkiä. Kasvupaikan on hyvä olla vedoton ja lämmin. Kun kultaköynnös pääsee kiipeämään tukea pitkin, kasvattaa se isompia lehtiä. Luontaisilla kasvupaikoillaan kiipeilee puiden runkoja pitkin. Kultaköynnös kastellaan kerralla runsaalla vedellä, kastelun yhteydessä kannattaa myös suihkuttaa tai pyyhkiä pölyt pois lehdiltä. Pintamullan annetaan kuivahtaa kasteluiden välillä. Kultaköynnös ei pidä juurilla seisovasta vedestä. Jos multa pysyy liian kosteana, pudottelee kultaköynnös lehtiään.

Kasvia voi lisätä helposti latva- tai varsipistokkaista. Varhainen kevät on paras aika pistokaslisäykseen. Leikataan 10-15cm pituinen pistokas, joka juurrutetaan vesilasissa tai pistetään suoraan kasvualustaan. Kasvualusta tiivistetään tyven ympäriltä ja kastellaan hyvin. Pistokas pidetään lämpimällä paikalla valon alla.

  • 12 cm muoviruukussa
  • Tuotantomaa Hollanti

Jos kasvi on loppu puutarhalta, yritämme saada kasvia lisää.

Paino 3 kg (kilogramma)