Pensasmustikka Northland

16,95 

Pensasmustikka Northland on tiiviskasvuinen, keskikorkea lajike. Tekee keskikokoisia marjoja, jotka muistuttavat maultaan hieman kotometsiemme mustikkaa. Pensasmustikka viihtyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla, tuulensuojaisilla kasvupaikoilla. Pensasmustikat ovat paitsi hyötykasveja myös koristepensaita.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 16

Verkkokauppa: 16 varastossa

EAN: 8718104520400 Tuotetunnus: 65417486003718 Osasto:

Pensasmustikka Northland

Pensasmustikka Northland on tiiviskasvuinen ja talvenkestävä keskikorkea lajike. Tekee keskikokoisia marjoja, jotka muistuttavat maultaan hieman kotometsiemme mustikkaa. Sato valmistuu kotimaisia lajikkeita myöhemmin.

Pensasmustikat ovat paitsi hyötykasveja myös koristepensaita. Pensasmustikka muistuttaa tavallista mustikkaa, mutta on sitä kookkaampi ja maultaan miedompi. Pensasmustikoilla on kaunis valkoinen kukinta alkukesällä, ja hieno punainen syysväri. Kasvi on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Suomessa talvenkestävimmiksi ovat osoittautuneet matalat ja puolikorkeat lajikkeet. Pensasmustikat menestyvät Suomessa lajikkeesta riippuen vyöhykkeillä I-IV(V).

Marjojen mehu on vesiliukoista ja malto vaaleaa, eikä siis värjää.

Pensasmustikan hoito

Pensasmustikka viihtyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla, tuulensuojaisilla kasvupaikoilla. Pensasmustikan kasvupaikan on oltava melko lämmin ja tasaisen kostea, jotta kasvi menestyisi. Mustikka menestyy happamassa, kevyessä ja humuspitoisessa hietamaassa. Oikea multa pensasmustikalle on happaman maan kasveille räätälöity Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on lajikkeesta riippuen noin 100 cm.

Lajikkeita kannattaa istuttaa useita vierekkäin, koska ristipölytys parantaa satoa. Pensasmustikkaa lannoitetaan keväisin Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, sitä ei kalkita. Pensasmustikan juuret ovat lähellä maan pintaa, joten kastelusta on kuivina jaksoina huolehdittava. Pensaat ovat jänisten ja hirvien herkkua, joten ne kannattaa suojata kunnolla.

Pensasmustikkaa ei yleensä tarvitse leikata. Vain talven aikana vioittuneet tai kuivuneet oksat leikataan keväällä.

  • 19 cm / 3 litran ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.