Sammalleimu Candy Stripes

Phlox subulata

4,95 

Upea raidallinen kukka pinkin ja valkoisen väreissä! Sammalleimu on nopeasti leviävä ja runsaasti kukkiva maanpeiteperenna. Tuoksuvat, tähtimäiset kukinnot avautuvat sankoin määrin kevätkesällä.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 3

Verkkokauppa: 3 varastossa

EAN: 2000000063669 Tuotetunnus: 871362624149211 Osastot: ,

Sammalleimu Candy Stripes

Sammalleimu Candy Stripes kukki upein valko-pinkkiraidallisin kukin.

Sammalleimu on nopeasti leviävä ja runsaasti kukkiva maanpeiteperenna. Tuoksuvat, tähtimäiset kukinnot avautuvat sankoin määrin kevätkesällä. Sammalleimu kasvaa mätästävästi ja muodostaa tiheitä mattomaisia kasvustoja. Kestävä perenna, joka sopii kivikkoryhmiin, rinteisiin, muurien päälle ja perennaryhmien reunuskasviksi. Tuoksuvana se sopii mainiosti myös tuoksupuutarhoihin.

Sammalleimun hoito

Sammalleimu viihtyy kaikista parhaiten aurinkoisilla tai lievästi varjoisilla kasvupaikoilla. Kasvualustan tulee olla läpäisevää ja kasvupaikan kalkittu, kuivahko tai tuore. Kasvi ei pidä märkyydestä, etenkään talvella. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan noin 30 cm välein.

Keväisin sammalleimu kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyllä kasville voi antaa syyslannoitteen, joka parantaa talvehtimista ja seuraavan vuoden kukintaa. Kasvustoja jaetaan, kun versot kuivuvat keskeltä.

Vähälumisina talvina mättäät voi suojata havuilla ja kuivilla lehdillä, sillä neulasmaiset versot ruskistuvat herkästi talven aikana, josi niiden päällä ei ole suojaavaa lunta. Kevättalvella sammalleimumättäät ovat arkoja kevätahavalle, joten varjostus voi olla tarpeen.

  • 9-11 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi
  • Pukinmäen Puutarhan omaa tuotantoa

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 1 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen