Siemenperuna Timo

Solum tuberosum

5,95 10,95 

Timo on hyvin aikainen varhaisperuna. Sen mukulat ovat suuria ja ruokaperunalaatu on hyvä.

EAN: 6420617360504 Tuotetunnus: 8718754030075 Osasto: Avainsana tuotteelle

Siemenperuna Timo

Siemenperuna Timo on suosittu ja hyvänlaatuinen ruokaperuna. Tekee hyvän sadon suuria ja kiinteitä perunoita. Lajike kukkii kauniisti liloin kukin, ja sietää istutuksen kylmäänkin maahan.

Siemenperuna Timolla on keskinkertainen ruton- ja ruvenkestävyys, hyvin syövänkestävä.

Peruna on yksi eniten käytetyistä ruokakasveistamme. Perunaa on helppo viljellä kasvimaalla, viljelylaatikossa tai ruukussa.

Siemenperunan istutus

Peruna viihtyy valoisalla ja lämpimällä kasvupaikalla. Maan on hyvä olla hyvin muokattua, läpäisevää ja hiekansekaista multamaata. Peruna ei pidä märästä maasta, mutta liian kuivassa maassa se tuottaa pieniä ja rupisia perunoita.

Perunamaa muokataan vähintään 15 cm syvyydeltä. Perunat istutetaan noin 5 cm syvyyteen, 20-30 cm välein.

Ruukkuviljelyssä perunat voi istuttaa hieman tiheämpään, kuin avomaalle. Ruukku täytetään mullalla vain puoleen väliin tulevien multausten vuoksi, eli multaa lisätään kasvun edetessä.

Perunan voi istuttaa heti, kun maa on kuivunut muokkauskuntoon. Varhaisperunat istutetaan jo toukokuun vaihteessa. Perunamaa suojataan hallaöinä harsolla. Kesäkäyttöön perunoita voi korjata heti, kun mukulat ovat sopivan kokoisia. Kun kasvusto taantuu, yleensä kukinnan jälkeen, on yleensä sadonkorjuun aika.

  • Alkuperämaa Suomi

Siemenperuna on kausituote, ja sitä on saatavilla vain rajattu erä. Jos tuote on puutarhalta loppu, ei sitä ole saatavilla enää tälle sesongille.

Paino 2,5 kg (kilogramma)