Sininata suuri

Festuca glauca

14,95 

/kpl

Sininata on monivuotinen matala koristeheinä, joka näyttää upelta myös ruukussa. Sopii hyvin syyskasvien seuraksi ruukkuun tuomaan lisätekstuuria.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000102252 Tuotetunnus: 871362624152366 Osasto: Brand:

Sininata on monivuotinen matala koristeheinä, joka näyttää upelta myös ruukussa. Sopii hyvin syyskasvien seuraksi ruukkuun tuomaan lisätekstuuria. Sininatalla on kauniin säännöllinen, tiivis ja puolipallomainen lehtimätäs. Kasvukorkeus 15-30 cm.
Kesä-heinäkuussa avautuvat röyhykukinnot ovat aluksi siniharmaat, loppukesällä oljenkeltaiset.

Sininata viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa kasvupaikassa. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä vaaleammaksi ja sinertävänharmaammaksi lehdistö värittyy. Varjossa väri muuttuu vihreämmäksi.

Kasvi menestyy parhaiten hiekkapitoisessa mullassa. Sadevedet on ohjattava pois juuristoalueelta, sillä sininata ei siedä talvimärkyyttä.
Sininata talvehtii kunnolla vain lumen suojassa ja läpäisevässä 10-20 cm syvässä kasvualustassa. Vähälumisilla paikoilla kasvustojen päälle kannattaa kasata myös havuja ja kuivia lehtiä. Istutusväli 30 cm.

Elo-syyskuussa sininadat lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite Plussalla, jotta talvenkesto paranisi.
Talvehtineet sininatat leikataan keväällä matalaksi.

  • 19 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti / Suomi

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 4 kg (kilogramma)