Syysleimu White Admiral

Phlox paniculata

4,95 

Syysleimu White Admiral kukkii kauniin valkoisin kukin. Syysleimu on perinteinen, loppukesällä näyttävästi kukkiva ja voimakkaasti tuoksuva perenna.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 4

Verkkokauppa: 4 varastossa

EAN: 2000000053035 Tuotetunnus: 871362624148382 Osasto:

Syysleimu White Admiral

Syysleimu White Admiral kukkii kauniin valkoisin kukin.

Syysleimu on perinteinen, loppukesällä näyttävästi kukkiva ja voimakkaasti tuoksuva perenna. Syysleimu on pystykasvuinen ja melko roteva kasvi. Sen jäykät, lehtevät versot kasvavat lajikkeesta riippuen 40-100 cm korkeiksi. Syysleimu puhkeaa kukkaan Etelä-Suomessa yleensä heinäkuun puolivälin jälkeen, myöhäisimmät lajikkeet kukkivat syyskuuhun saakka. Syysleimu on kestävä perenna.

Syysleimun hoito

Syysleimu menestyy parhaiten valoisalla kasvupaikalla, aurinkoisella tai puolivarjoisella. Kasvupaikan on hyvä olla viileähkö ja ilmava. Kasvi kestää pientä hallaa, sadetta ja tuulta. Maan tulee olla läpäisevää, ravinteikasta ja tasaisen kosteata, sillä kuivuus altistaa kasvin härmälle ja muille kasvitaudeille. Sopiva multa syysleimulle on esimerkiksi Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimet istutetaan 35-40 cm välein.

Syysleimua kastellaan säännöllisesti kesän aikana, mikäli kesä on kuiva. Heinäkuun alussa voidaan antaa hoitolannoitus. Kuihtuneet kukkavarret voidaan poistaa kylväytymisen estämiseksi. Elo-syyskuussa annettava syyslannoite parantaa kasvin talvenkestoa ja seuraavan vuoden kukintaa.

Syysleimut kannattaa jakaa ja istuttaa uudelleen, kun taimen keskusta alkaa harventua. Täten kukinta pysyy runsaana.

  • 9 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi
  • Pukinmäen Puutarhan omaa tuotantoa

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 1 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen