Tarhaojukkaviini Zilga

Vitis Labruscana-Ryhmä

19,95 

Suomen oloja hyvin kestävä viiniköynnös.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 2

Verkkokauppa: 2 varastossa

EAN: 5413953004325 Tuotetunnus: 65417486005755 Osasto:

Suomen oloja hyvin kestävä viiniköynnös, joka viihtyy happamassa maassa. Tarhaojukkaviiniä on viljelty Suomessa jo 200 – 300 vuoden ajan kasvihuoneissa, mutta tarhaojukkaviinin (Vitis Labruscana-ryhmä) pohjoisiin olosuhteisiin kehitettyjen lajikkeiden (mm. ’Beta’ ja ’Zilga’) kasvattaminen onnistuu myös avomaalla.

Aitoviiniköynnös ja tarhaojukkaviini menestyvät Suomessa avomaalla lajikkeesta riippuen kasvuvyöhykkeillä I-IV.

Avomaalla viiniköynnös istutetaan mahdollisimman lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan. Tuulelta suojainen eteläseinusta on hyvä kasvupaikka. Köynnöksen on päästävä juurtumaan suoraan pohjamaahan. Voimakaskasvuinen, syvälle kasvava juuristo tarvitsee kasvualustakseen paksun multakerroksen. Köynnös viihtyy ravinteikkaassa ja humuspitoisessa maassa. Kasvualustan kunnollinen salaojitus etenkin savimaalla on tärkeää. Kasvin tyvelle tai pintamaahan ei saisi syksyllä ja talvella kerääntyä vettä. Köynnöksen voi istuttaa rinteeseen tai harjuksi muotoiltuun maahan.

  • 3L astiataimi
  • Alkuperämaa Hollanti

Taimia saatavilla kesäkaudella. Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 6 kg (kilogramma)