Kahvipensas

coffea arabica

8,95 

Kahvipensas eli arabiankahvi.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 3

Verkkokauppa: 3 varastossa

EAN: 2000000074832 Tuotetunnus: 871362624150224 Osasto:

Kahvipensas eli arabiankahvi on helppohoitoinen pieni puu, jonka ikivihreät kiiltävät, tummanvihreät lehdet ovat suuret, soikeat, teräväkärkiset ja reunoilta aaltoilevat. Kesällä huonekasviin puhkeavat tuoksuvat, valkoiset tähtikukat.
Huonekasvina viljeltävä kasvi on sama kahvipuulaji, jonka pavuista suurin osa maailman juotavasta kahvista valmistetaan. Huonekasvina se kasvatetaan 1-2 m korkeaksi pensaaksi. Lehdet kasvavat puumaisten oksien päässä. Ruskeassa, suorassa rungossa on vaakasuorat oksat.

Hyvin hoidettu arabiankahvi tuottaa ensimmäiset kahvipapunsa noin viiden vuoden jälkeen. Valkoiset kukinnot syntyvät aluksi lehtien haaraumiin, ja ne kukkivat muutaman päivän ajan. Tämän jälkeen se tuottaa hedelmiä, jotka kypsyttyään ovat punaisia tai keltaisia. Niiden sisällä on kaksi kahvipapua. Hedelmät kypsyvät noin kahdeksan kuukauden ajan, jonka jälkeen ne ovat valmiita.

Arabiankahvi pitää valosta, mutta ei kestä kuitenkaan suoraa auringonvaloa, joten eteläikkunalle sijoittamista tulee välttää. Kasvi pärjää hyvin huoneenlämmössä, matalia lämpötiloja se sietää huonosti. Se istutetaan Kekkilä viherkasvi – tai Kekkilä Kukkamultaan.

  • 12 cm ruukussa
  • Korkeus ruukun kanssa 20-30 cm
  • Alkuperämaa Hollanti

Jos kasvi on loppu puutarhalta, on toimitusaika yleensä 7-14 päivää.

Paino 5 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Puolivarjoinen