Karhunvatukka Thornfree

Rubus fruticosus

14,95 

Karhunvatukka on vatukoihin kuuluva kasvi, joka tuottaa mustia, marjan tapaisia hedelmystöjä. Valkoinen kukinta on näyttävä, ja luumarjoista muodostuva hedelmystö on suurikokoinen ja maukas. Kasvutavaltaan rentoversoinen karhunvatukka muistuttaa köynnöstä. Kasvi vaatii lämpimän, suojaisan ja aurinkoisen kasvupaikan.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 26

Verkkokauppa: 26 varastossa

EAN: 2000000107233 Tuotetunnus: 871362624152845 Osasto:

Karhunvatukka Thornfree

Karhunvatukka Thornfree on piikitön ja köynnöstävä.

Karhunvatukka on vatukoihin kuuluva kasvi, joka tuottaa mustia, marjan tapaisia hedelmystöjä. Valkoinen kukinta on näyttävä, ja luumarjoista muodostuva hedelmystö on suurikokoinen ja maukas. Kasvutavaltaan rentoversoinen karhunvatukka muistuttaa köynnöstä.

Voimakaskasvuisen karhunvatukan versot kasvavat yleensä 1-3 metriä pitkiksi, ja ne tuetaan esimerkiksi köynnössäleikköön tai pensaskehikkoon. Kukkii näyttävästi ja runsaasti valkein kukin toisen vuoden versoilla, yleensä kesäkuun tienoilla. Marjat alkavat kypsyä lajikkeen mukaan elo- ja syyskuun paikkeilla. Karhunvatukan kukat pölyttyvät omalla siitepölyllään, joten sitä voi istuttaa halutessaan vain yhdenkin taimen verran.

Karhunvatukan hoito

Kasvi vaatii lämpimän, suojaisan ja aurinkoisen kasvupaikan. Parhaiten viihtyy multavassa, vettä läpäisevässä ja ravinteikkaassa maassa. Viihtyy myös paahteessa, kunhan kasvualustassa on kosteutta. Istutuskuoppa saa olla noin 50 cm syvä ja leveä. Taimi istutetaan entiseen syvyyteensä.

Mullaksi karhunvatukalle sopii Kekkilä luonnonmukainen Puutarhamulta tai Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta, joka sisältää sopivasti kosteutta pidättävää savea ja tarpeelliset ravinteet. Taimet istutetaan 1-2 metrin välein.

Karhunvatukan versot ovat kaksivuotisia. Satoa tuottaneet versot poistetaan syksyllä, ja uusia harvennetaan keväällä tarvittaessa.

  • 15 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 4 kg (kilogramma)