Kartiotuija Brabant, Paakkutaimi

Thuja occ. brabant

8,95 59,96 

Kartiotuija Brabant on nopeakasvuinen ja ympäri vuoden vihreänä pysyvä kartiotuija lajike. Kestää hyvin leikkausta ja on suosittu tuija aitakasvina.

EAN: 2000000102368 Tuotetunnus: 871362624148563 Osasto:

Kartiotuija Brabant on nopeakasvuinen ja ympäri vuoden vihreänä pysyvä kartiotuija lajike. Kestää hyvin leikkausta ja on suosittu tuija aitakasvina.Kartiotuija kestää hyvin erilaisia kasvupaikka ja on helppohoitoinen.

Tuijat pysyvät alhaalta saakka lehtevinä jopa syvässä varjossa. Aurinkoinen kasvupaikka sopii tuijille vain, jos kasvualusta on kosteahko. Tuijat sietävät leikkausta niin hyvin, että niitä istutetaan pensasaidoiksi.

Tuijat viihtyvät runsasravinteisessa ja tuoreessa kasvualustassa. Istutuskuoppa saa olla reilu, 80-100 cm syvä ja leveä. Mullaksi käy sekä Kekkilä Puutarhamulta että Kekkilä Havu- ja rodomulta. Havupuuksi tuijat sopeutuvat maan happamuuden vaihteluihin hyvin.

  • Vyöhyke I-IV

Taimia saatavilla sulanmaan aikana.

Istutuksen jälkeinen kastelu on suoritettava kunnolla. Tuijat viihtyvät kosteassa maassa, joten ensimmäisen kesänä taimia kannattaa kastella usein. Jos syksy on vähäsateinen, edistää syyskastelu tuijan talvehtimista.

Keväisin timanttituijan taimet suojataan kevätahavalta helmi-maaliskuussa varjostusverkoin. Tämä on erityisen tärkeää nuoremmille kasveille. Muutaman vuoden kasvettuaan ne alkavat sietää paremmin kevätauringon vaikutuksen. Paikoilla, joille aurinko paistaa keväisin suoraan, tuijat kannattaa suojata usean vuoden ajan. Suojauksen voi tehdä valmiiksi syksylläkin.

Timanttituija kestää leikkausta hyvin, vaikka sitä kasvutapansa vuoksi harvoin tarvitseekaan. Havukasvien leikkaus on suositeltavaa lepokautena eli talvikuukausina, mutta timanttituijat kestävät kohtuullista leikkausta kasvukaudellakin. Jos esimerkiksi keväällä havaitaan suojauksesta huolimatta osittaista oksien kuivumista, poistetaan kuivat oksat. Timanttituija saattaa ehtiä hyvinkin korjata vaurionsa kasvukauden aikana ja kasvattaa leikkausaukot umpeen.

Keväällä tuijalle voi antaa Kekkilä Havu- ja rodolannoitetta tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitetta.

Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista.

Saatat myös pitää...

Tilapäisesti loppu varastosta

Tilapäisesti loppu varastosta

Tilapäisesti loppu varastosta