Timanttituija Smaragd, Paakkutaimi

Thuja occidentalis

9,95 69,95 

/kpl

Timanttituija Smaragd kirkkaanvihreä ja hyvin tiheä, pystyoksaisesti kasvava kartiotuijan lajike. Timanttituijan kasvutapa on kompakti ja kartiomainen.

EAN: 2000000056272 Tuotetunnus: 871362624148562 Osasto:

Timanttituija kasvaa n. 2-3 metrin korkuiseksi. Se on hieno yksittäiskasvina, vapaasti kasvavana pensasaitana, ryhmissä muiden havukasvien kanssa tai koristepensaana. Tuijat sietävät leikkausta niin hyvin, että niitä istutetaan pensasaidoiksi.

Timanttituijia istutetaan myös ruukkuihin, mutta niiden talvehtiminen ruukuissa on epävarmaa.

Timanttituijat pysyvät alhaalta saakka lehtevinä jopa syvässä varjossa. Ne menestyvät aurinkoisella kasvupaikalla, mikäli kasvualusta on riittävän tuore. Timanttituijat viihtyvät runsasravinteisessa ja tuoreessa kasvualustassa. Istutuskuoppa saa olla reilu, 80-100 cm syvä ja leveä. Mullaksi käy sekä Kekkilä Puu- ja pensasmultaKekkilä Puutarhamulta että Kekkilä Havu- ja rodomulta. Havupuiksi timanttituijat sopeutuvat maan happamuuden vaihteluihin hyvin.

Istutusväli on 1-1,5 metriä, aitaan 40-50 cm välein.

  • Vyöhyke I-III(IV)

Saatavilla sulanmaan aikaan.

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Istutuksen jälkeinen kastelu on suoritettava kunnolla. Tuijat viihtyvät kosteassa maassa, joten ensimmäisen kesänä taimia kannattaa kastella usein. Jos syksy on vähäsateinen, edistää syyskastelu tuijan talvehtimista.

Keväisin timanttituijan taimet suojataan kevätahavalta helmi-maaliskuussa varjostusverkoin. Tämä on erityisen tärkeää nuoremmille kasveille. Muutaman vuoden kasvettuaan ne alkavat sietää paremmin kevätauringon vaikutuksen. Paikoilla, joille aurinko paistaa keväisin suoraan, tuijat kannattaa suojata usean vuoden ajan. Suojauksen voi tehdä valmiiksi syksylläkin.

Timanttituija kestää leikkausta hyvin, vaikka sitä kasvutapansa vuoksi harvoin tarvitseekaan. Havukasvien leikkaus on suositeltavaa lepokautena eli talvikuukausina, mutta timanttituijat kestävät kohtuullista leikkausta kasvukaudellakin. Jos esimerkiksi keväällä havaitaan suojauksesta huolimatta osittaista oksien kuivumista, poistetaan kuivat oksat. Timanttituija saattaa ehtiä hyvinkin korjata vaurionsa kasvukauden aikana ja kasvattaa leikkausaukot umpeen.

Keväällä tuijalle voi antaa Kekkilä Havu- ja rodolannoitetta tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitetta.

Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista.