Kiinanpioni Coral Sunset

Paeonia lactiflora

17,95 

/kpl

Kiinanpioni Coral Sunset on herkullisen värinen hybridipioni. Lajikkeen kukat kauniin korallinvärisiä. Kasvukorkeus 60-80 cm.

Loppu tältä kaudelta.

EAN: 109772 Tuotetunnus: 6495823654 Osastot: ,

Kiinanpioni Coral Sunset

Kiinanpioni Coral Sunset on herkullisen värinen hybridipioni. Lajikkeen kukat kauniin korallinvärisiä. Kasvukorkeus 60-80 cm.

Kiinanpionit, joita kutsutaan perinteisesti myös jalopioneiksi, ovat yleisimpiä pioneitamme. Kiinanpionit sopivat sekä yksittäiskasveiksi, että kohottamaan suurempien istutusryhmien ilmettä. Suuri- ja kerrattukukkaiset lajikkeet saattavat vaatia kukintavaiheessa tuentaa. Pionit avaavat upeat kukintonsa keskikesällä.

Kiinanpionin hoito

Kiinanpionit viihtyvät aurinkoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Kuivilla ja paahteisilla paikoilla ne eivät viihdy. Kasvupaikaksi kannattaa valita myös kovalta tuulelta suojassa oleva paikka, jotta korkeahko kasvusto ja raskaat kukinnot eivät varioidu kovissa puuskissa.

Kasvualustan tulee olla läpäisevä, runsasmultainen ja ravinteikas. Sopiva multa kiinanpioneille on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutuskuopan on hyvä olla 50 cm syvä. Taimet istutetaan noin 50 cm välein. Kiinanpioneiden juurakot istutetaan lähelle maanpintaa. Jos juurakot ovat liian syvällä, kukinta on heikkoa ja versojen tyvet saattavat mädäntyä. Pionit viihtyvät hieman happamassa maassa, joten kalkitus ei ole tarpeen.

Kiinanpioneja kastellaan säännöllisesti kuivina kausina, etenkin alkukesällä ja ennen kukintaa. Pioneille annetaan kasvurauha, joten jatkuvaa siirtelyä ja jakamista pitäisi välttää.

  • 13-15 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi
  • Pukinmäen Puutarhan omaa tuotantoa

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn

Paino 4 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen