Lehtikaktus amppelissa

Epiphyllum

59,45 74,95 

Upea ja näyttävä lehtikaktus amppelissa. Lehtikaktukset ovat helppohoitoisia ja runsaskasvuisia. Englanniksi lehtikaktuksia kutsutaan orkideakaktuksiksi. Lehtikaktukset ovat helppohoitoisia ja runsaskasvuisia.

EAN: 124665 Tuotetunnus: 887sdf78s Osasto:

Lehtikaktus amppelissa

Lehtikaktukset ovat yleensä epifyytteinä puiden rungoilla ja oksilla kasvavia kaktuksia. Englanniksi lehtikaktuksia kutsutaan orkideakaktuksiksi. Lehtikaktukset ovat helppohoitoisia ja runsaskasvuisia. Kasvit sopivat erinomaisesti amppeliin. Kukkiessaan lehtikaktukset tekevät suuria ja tuoksuvia kukkia.

Lehtikaktuksen hoito

Lehikaktukset menestyvät kaikista parhaiten runsasvaloisilla tai aurinkoisilla kasvupaikoilla. Pahimmalta paahteelta ne kannattaa kuitenkin suojata, sillä se saattaa aiheuttaa lehtiin vaurioita. Kasvit menestyvät hyvin normaalissa huoneenlämmössä. Kesäkaudella ne voi siirtää myös parvekkeelle tai puutarhaan puolivarjoiselle paikalle. Lehtikaktukse viihtyvät ulkona syksyyn saakka, mutta ne kannattaa nostaa takaisin sisälle, kun lämpötilat tippuvat alle 10 asteeseen.

Kasvualustan tulee olla läpäisevää ja ilmavaa. Kasvualustan ilmavuutta voi parantaa lisäämällä mullan sekaan perliittiä tai ruukkusoraa. Lehtikaktusten kastelun on hyvä olla säännöllistä, joskin ne kestävät melko hyvin kuivuutta. Kasvualustan annetaan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Kasvit voi kastella runsaalla vedellä esimerkiksi suihkussa. Kastelun yhteydessä lehtikaktuksia voi lannoittaa miedolla kastelulannoitteella.

  • Alkuperämaa Hollanti
  • Tarkempi laji ei tiedossa
Paino 20 kg (kilogramma)