Marja-Aronia Viking

Aronia prunifolia

11,95 

Marja-aronia sopii paremmin marjantuotantoon kuin muut aroniat, sillä sen marjat ovat maukkaammat ja isommat.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 3

Verkkokauppa: 3 varastossa

EAN: 2000000012865 Tuotetunnus: 65417486003826 Osasto:

Marja-aronia sopii paremmin marjantuotantoon kuin muut aroniat, sillä sen marjat ovat maukkaammat ja isommat. Täysikasvuisesta pensaasta saadaan 7-8 kg marjoja.

Käyttö: Loppusyksyllä kypsyvät mustat marjat soveltuvat mehuksi, viiniin ja hilloihin. Marjoja voi myös kuivata. Tuoreet marjat ovat sellaisenaan kitkeriä ja melko aromittomia, mutta yhdistämällä ne happoisiin omeniin, ruusukvitteniin tai karviaiseen aromit tulevat esille. Aroniahillon mausteeksi sopivat esimerkiksi vanilja, piparminttu ja hunaja. Piirakkaa varten marjat kannattaa ensin keittää hilloksi, sillä tuoreena pohjan päälle levitetyt marjat jäävät koviksi. Marjat sisältävät runsaasti pektiiniä, minkä ansiosta hillo hyytelöityy helposti. Kaiken punaiseksi värjäävää antosyaania on erityisen paljon kuoressa. Marjat alentavat verenpainetta ja estävät verisuonten kalkkeutumista.

Kukinta: Valkoiset, miedosti pihlajalle tuoksuvat kukinnot avautuvat kesäkuussa, joten keväthallat eivät enää pilaa kukintaa ja marjojen kehittymistä. Lisäksi pensaat ovat täysin itsepölytteisiä.

Kasvupaikka: Aurinko-puolivarjo, kuiva-tuore, keskiravinteinen. Maan optimi-pH on 5,5-6,5. ‘Viking’ on melko vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta se suosii tuoretta läpäisevää multamaata. Marjasato runsain auringossa.

  • 17 cm ruukussa / 2L
  • Alkuperämaa Hollanti

Saatavilla kasvukaudella.

Paino 8 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen