Mustilanhortensia FinE

Hydrangea paniculata 'Mustila'

24,95 

Mustilanhortensia kukkii valkoisilla kukilla elokuussa. Kestävää FinE kantaa.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6417189211044 Tuotetunnus: 871362624155200 Osasto:

Tämän komean ja sirokasvuisen hortensian emopensas on kotoisin Mustilasta. Valkoiset huiskilokukinnot ovat pystymäisiä, kartiomaisia ja näyttävät ihastuttavan pitsimäisiltä. Runsain kukinta tapahtuu syyskuussa, jolloin harvat pensaat kukkivat ja kuivuneet kukinnot jäävät koristamaan pensasta kevääseen saakka. Pysyy kaunismuotoisena ilman vuosittaista leikkaamista.

Mustilanhortensia viihtyy sekä auringossa että puolivarjossa. Kukkii runsaasti jopa varjossa, vaikkakin kukinta on tällöin myöhäisempää. Leikkaus edistää runsasta kukintaa.

Kesällä hortensia tarvitsee paljon vettä ja ravinteita, varsinkin kuivina kausina pensasta kastellaan runsaasti. Mikäli hortensian istuttaa aurinkoiselle paikalle, tulee multaa olla runsaasti. Kasvualustan tulee olla hapan, tuore sekä runsasravinteinen ja -multainen. Esimerkiksi kekkilän havu-rodo multa. Kasville kaivetaan reilu istutuskuoppa.

  • Kasvukorkeus 250 cm
  • Istutusväli 90 cm
  • Menestyy vyöhykkeillä I-V
  • Menestyy au-vp
  • Alkuperämaa Suomi
  • Ruukun koko

Taimia saatavilla kasvukaudella.

Paino 20 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Toimitustavat

Nouto myymälästä, Puutarhan kuljetus pääkaupunkiseudulle

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella, mutta sitä ei kalkita, jotta maa pysyy happamana. Kukkii runsaasti ja pysyy kaunismuotoisena ilman vuosittaista leikkamista. Vanhasta pensaasta voi tarvittaessa poistaa vioittuneita ja kuivuneita oksia.

Syksyllä lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, se auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen