Pensasvadelma Takalan Herkku

Rubus idaeus

13,95 

/kpl

Pensasvadelma Takalan Herkku on myöhäinen, pensasmaisesti kasvava lajike. Takalan Herkku on satoisa, terve ja kestävä FinE-lajike. Vadelma eli vattu on kaksivuotinen, piikikäsvartinen puolipensas, ja sitä tapaa luonnonvaraisena kaikkialla Suomessa.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6417189277170 Tuotetunnus: 871362624149174 Osasto:

Pensasvadelma Takalan Herkku

Pensasvadelma Takalan Herkku on myöhäinen, pensasmaisesti kasvava lajike. Takalan Herkku on satoisa, terve ja kestävä FinE-lajike.

Vadelma eli vattu on kaksivuotinen, piikikäsvartinen puolipensas, ja sitä tapaa luonnonvaraisena kaikkialla Suomessa, aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Vadelma luokitellaan puolipensaaksi, eli maanalaisista osista tulee vuosittain uusia versoja, jotka talvehtivat. Seuraavana vuonna niihin kasvaa sivuversoja, jotka kukkivat ja muodostavat marjoja. Vadelman marjasadosta päästään nauttimaan Etelä-Suomessa heinäkuun lopulla ja pohjoisessa pari kolme viikkoa myöhemmin.

Vadelman hoito

Lämmin, tuulensuojainen ja aurinkoinen paikka on omiaan vadelmalle. Se viihtyy lämpimässä ja multavassa maassa. Maan tulee olla runsasmultaista, tuoretta, kuohkeaa ja hyvin kalkittua. Sopiva multa vadelmalle on Kekkilä Luonnonmukainen Puutarhamulta. Taimet istutetaan 50 cm välein.

Keväisin vadelma kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä luonnonmukaisella Marjalannoitteella. Heinäkuussa vadelmat lannoitetaan toisen kerran hoitolannoituksena. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoite auttaa talvehtimisessa ja parantaa seuraavan vuoden satoa. Poutakausina vadelmakasvustoja kastellaan.

Vadelma leviää helposti, joten karkulaiset on hyvä nyhtää pois. Vadelman taimet uusitaan, kun sato vähenee tai taudit alkavat vaivata.

  • 3 litran astiataimi
  • Alkuperämaa Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen