Perhoskämmekkä Kaaressa

Phalaenopsis

24,95 

Perhosorkidea eli perhoskämmekkä on huonekasvina suosituin orkidealaji. Huonekasvina se onkin orkideoista helppohoitoisin.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 110644 Tuotetunnus: 4864849965 Osasto:

Perhosorkidea eli perhoskämmekkä on huonekasvina suosituin orkidealaji. Huonekasvina se onkin orkideoista helppohoitoisin.

Luonnossa perhoskämmekkä on sademetsissä kasvava epifyytti, eli se kasvaa puunrunkojen koloissa ja puiden oksilla. Orkidea ottaa tarvitsemansa veden ilmajuurien avulla. Kasvin nahkeat lehdet muodostavat ruusukkeen ja juuristo on mehevä. Kukat avautuvat lehtiruusukkeesta nousevien kukkavanojen päähän. Kotioloissa perhoskämmekkä on suhteelllisen helppo saada kukkimaan uudelleen.

Perhosorkidea viihtyy valoisalla ja hajavaloisalla kasvupaikalla. Kasvupaikan tulee olla lämmin ja vedoton. Paahdetta perhosorkidea ei kestä. Perhosorkidea viihtyy rouheassa, ilmavassa kasvualustassa, joka kuitenkin pidättää vettä. Istutus orkideoille kehitettyyn erikoiskasvualustaan, Kekkilä Orkideamultaan.

Parhaiten kastelutarpeen näkee läpinäkyvästä ruukusta; kuiva juuri on hopeanharmaa ja riittävästi vettä imenyt kirkkaanvihreä. Orkideat pitävät korkeasta ilmankosteudesta.

  • 12 cm ruukussa
Paino 3 kg (kilogramma)