Orkideamulta

10,10 

Orkideamulta on erikoiskasvualusta orkideoille. Se soveltuu useimmille ruukussa kasvatettaville orkideoille sekä muille erittäin ilmavasta kasvualustasta pitäville kasveille.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 24

Verkkokauppa: 24 varastossa

EAN: 6433000100205 Tuotetunnus: 5200 Osasto: Brand:

Orkideamulta on erikoiskasvualusta orkideoille. Se soveltuu useimmille ruukussa kasvatettaville orkideoille sekä muille erittäin ilmavasta kasvualustasta pitäville kasveille.

  • Erikoiskasvualusta kämmekkäkasveille
  • Karkea, vettä läpäisevä ja ilmava rakenne
  • Lannoita kasveja, ei sisällä ravinteita

Ominaisuudet

Orkideat tarvitsevat hyvin ilmavan ja vettä läpäisevän kasvualustan, sillä luontaisesti ne kasvavat mm. puiden rungoilla ns. epifyyttikasveina. Tämän vuoksi Orkideamullan rakenne on hyvin karkea sillä se sisältää puun kuorta. Tässä se eroaa täysin muista sisäkasveille tarkoitetuista multalaaduista, eikä oikeastaan ole multaa. Se on myös lannoittamaton, minkä vuoksi Orkidearavinnetta suositellaan käytettäväksi joka toinen kastelukerta.

Orkideamulta sopii useimmille orkideoille, kuten perhoskämmeköille (Phalaenopsis), kymbideille (Cymbidium), venuksenkengille (Paphiopedilum), miltonialle (Miltonia) sekä ilmavaa kasvualustaa vaativille kasveille kuten flamingokukalle (Anthurium).Ohjeet

Orkideat on istutettava uudelleen, kun juuret täyttävät ruukun tai kun kasvualusta on maatunut liian hienoksi. Paras ajankohta uudelleen istutukselle on orkidean kukinnan jälkeen kasvin lepokautena. Yleisohjeena kämmekkäkasvien uudelleenistutus tehdään noin parin vuoden välein.

Orkideamultaan ei ole lisätty ravinteita sen rakenteesta johtuen. Kasvin tarvitsemat ravinteet tuleekin antaa kasteluveden mukana. Sekoita kasteluveteen Orkidearavinnetta pullossa olevan ohjeen mukaan ja kastele kasvualusta läpikotaisin. Kasteluveden on hyvä olla kalkitonta, esimerkiksi sadevesi soveltuu tähän hyvin.

Paino 3 kg (kilogramma)