Posliinikukka Curtisii Amppelissa, pieni

Hoya curtisii

19,95 

Posliinikukka Curtisii amppelissa eli Hoya curtisii on kauniisti laskeutuva huonekasvi aurinkoiselle ikkunalle.

Posliinikukat ovat kauniita, köynnöstäviä tai pensasmaisia huonekasveja. Aurinkoisilla kasvupaikoilla posliinikukat voivat puhkaista tuoksuvat ja runsaat kukintonsa.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 123587 Tuotetunnus: 65615616548 Osasto:

Posliinikukka Curtisii amppelissa

Posliinikukka Curtisii on kauniisti laskeutuva huonekasvi aurinkoiselle ikkunalle. Curtisii-lajin lehdet ovat paksuja ja napakoita, ja muistuttavat muodoltaan pisaroita. Posliinikukka Curtisiin kukat ovat suloisia, ja niissä on vaaleanpunaista ja vaalean kermaista sävyä.

Posliinikukat ovat kauniita, köynnöstäviä tai pensasmaisia huonekasveja. Isoposliinikukka (Hoya carnosa) lienee posliinikukista perinteisin ja suosituin, mutta lajeja ja lajikkeita löytyy päätä huimaava määrä! Posliinikukkien versot voivat kasvaa monta metriä pitkiksi. Aurinkoisilla kasvupaikoilla posliinikukat voivat puhkaista tuoksuvat ja runsaat kukintonsa.

Posliinikukan hoito

Posliinikukka sijoitetaan runsasvaloiselle tai aurinkoiselle ikkunalle. Kasvi pärjää myös heikommassa valossa, mutta ei luultavasti kuki. Posliinikukka nauttii lämpimästä ja vedottomasta kasvupaikasta.

Luontaisilla kasvupaikoillaan Kiinassa, Itä-Aasiassa ja Australiassa posliinikukka kasvaa pääsääntöisesti epifyyttinä puiden rungoilla ja kivien päällä, joten se tyytyy pieneen multatilaan ja ruukkuun. Posliinikukan kasvualustan tulee olla läpäisevää ja ilmavaa. Kasvualustan voi koostaa esimerkiksi Viherkasvimullasta tai kookosalustasta, johon sekoitetaan reippaasti perliittiä ja/tai kaarnaa, eli Orkideamultaa.

Posliinikukka on hyvä kastella kerralla läpikotaisin, ja sitten mullan annetaan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelua. Liikakastelulle posliinikukka on melko herkkä.

  • 10,5 cm amppeliruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Vinkkejä:

  • Posliinikukkia voi lannoittaa esimerkiksi Orkideasuihkeella!
Paino 2 kg (kilogramma)
Ruukku

Amppelissa

Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen