Siemenperuna Siikli

Solanum

12,95 22,95 

Kesäperunoiden kestokunkku – Siikli on monikäyttöinen kesä- ja syysperunalajike. Mukulat ovat pitkulaisia ja kiinteitä.

EAN: 6417486001379 Tuotetunnus: 8718754030081 Osasto:

Siemenperuna Siikli

Siemenperuna Siikli on monikäyttöinen kesä- ja syysperunalajike. Mukulat ovat pitkulaisia ja kiinteitä, hyvä ruokaperuna. Lajike on syövänkestävä.

Peruna on yksi eniten käytetyistä ruokakasveistamme. Perunaa on helppo viljellä kasvimaalla, viljelylaatikossa tai ruukussa.

Siemenperunan istutus

Peruna viihtyy valoisalla ja lämpimällä kasvupaikalla. Maan on hyvä olla hyvin muokattua, läpäisevää ja hiekansekaista multamaata. Peruna ei pidä märästä maasta, mutta liian kuivassa maassa se tuottaa pieniä ja rupisia perunoita.

Perunamaa muokataan vähintään 15 cm syvyydeltä. Perunat istutetaan noin 5 cm syvyyteen, 20-30 cm välein.

Ruukkuviljelyssä perunat voi istuttaa hieman tiheämpään, kuin avomaalle. Ruukku täytetään mullalla vain puoleen väliin tulevien multausten vuoksi, eli multaa lisätään kasvun edetessä.

Perunan voi istuttaa heti, kun maa on kuivunut muokkauskuntoon. Varhaisperunat istutetaan jo toukokuun vaihteessa. Perunamaa suojataan hallaöinä harsolla. Kesäkäyttöön perunoita voi korjata heti, kun mukulat ovat sopivan kokoisia. Kun kasvusto taantuu, yleensä kukinnan jälkeen, on yleensä sadonkorjuun aika.

  • Alkuperämaa Suomi

Siemenperuna on kausituote, ja sitä on saatavilla vain rajattu erä. Jos tuote on puutarhalta loppu ei sitä ole saatavilla enää tälle sesongille.

Paino 3 kg (kilogramma)