Sinivaleunikko

Meconopsis betonicifolia

5,95 

Sinivaleunikko on tavinaansinisin kukin kukkiva perenna, joka kasvaessaan ja menestyessään on kotipuutarhan helmi. Se viihtyy suojaisessa, puolivarjoisessa tai varjoisessa kasvupaikassa, jossa ilmankosteus pysyy suurena.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 124391 Tuotetunnus: 6456154867 Osasto: Brand:

Sinivaleunikko

Sinivaleunikko on tavinaansinisin kukin kukkiva perenna, joka kasvaessaan ja menestyessään on kotipuutarhan helmi. Kukat ovat unikkomaiset, hieman nuokkuvat, 5-10 cm leveät ja avonaiset. Kukan keskellä on keltaiset heteet. Kasvi on kotoisin alunperin Kiinasta, ja se kasvaa Suomessa useimmiten kaksivuotisena.

Kasvi on pystykasvuinen, varret kohoavat noin 70-100 cm korkeuteen. Varret ja lehdet ovat karvaisia, ja sinertävät lehdet muodostavat ruusukkeen. Kukat avautuvat heinä-elokuussa. Kasvi on myrkyllinen.

Sinivaleunikon hoito

Kasvilla on hieman oikukas maine. Se viihtyy suojaisessa, puolivarjoisessa tai varjoisessa kasvupaikassa, jossa ilmankosteus pysyy suurena. Talvimärkyyttä kasvi ei kestä, joten maaperän on oltava hyvin läpäisevä. Kasvupaikaksi soveltuu esimerkiksi rinne tai koholla oleva penkki. Sinivaleunikko viihtyy kosteassa, tuoreessa, happamassa ja ravinteikkaassa maassa. Jos puutarhassa on paikka, jossa alppiruusut viihtyvät, se on sopiva myös sinivaleunikolle. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Elo-syyskuussa kasvustot lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa talvehtimista. Talveksi kasvusto suojataan maan jäädyttyä Kekkilä Talvisuojalla, havuilla tai reilulla kerroksella kuivia lehtiä. Kunnon lumikerros on paras suoja.

  • 9 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi
  • Pukinmäen Puutarhan omaa tuotantoa

Vinkkejä:

  • Kuivina kausina kastellaan, sillä ei kestä kuivuutta
  • Taimet vahvistuvat, jos niiden ei anneta kukkia istutusvuonna
Paino 2 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Puolivarjoinen, Varjoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Varjoinen

Kasvupaikka

Varjoinen