Syyshortensia `Grandiflora´ FinE Jumbo

Hydrangea paniculata Grandiflora

29,95 

Syyshortensia on yksi upeimmin ja runsaimmin kukkivia pensaitamme. Erittäin kookkaat, kartiomaiset kukinnot puhkeavat elokuussa ja kestävät pitkälle syksyyn.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6417189211808 Tuotetunnus: 65417486004201 Osasto:

Syyshortensia on yksi upeimmin ja runsaimmin kukkivia pensaitamme. Erittäin kookkaat, kartiomaiset kukinnot puhkeavat elokuussa ja kestävät pitkälle syksyyn. Kukkii runsaasti saman vuoden versoilla. Syyshortensia sopii pystykasvuisena pensaana tai pikkupuuksi muotoiltuna näyttäväksi yksittäis kasviksi, ryhmiin tai kukkiviin aidanteisiin.

Syyshortensia viihtyy sekä aurinkoisella että varjoisella kasvupaikalla. Kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta kukinta alkaa silloin myöhemmin. Syyshortensian hauraat oksat eivät kestä tuulta tai painavia lumitaakkoja. Kasvualustaksi syyshortensialle valitaan runsasravinteinen, hapan ja hyvin vettä läpäisevä multa. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta.

Syyshortensia leikataan kevättalvella tai syksyllä kukinnan jälkeen. Säännöllinen hoitoleikkaus tekee kukista suurempia ja pensaasta tasapainoisemman. Ei siedä voimakasta nuorennusta, kuten alasleikkausta.

Loppukesällä ja syksyllä kukkiva iso pensas viihtyy kalkitsemattomassa maassa ja kukkii jopa varjossa. FinE-kasviksi valittu kanta menestyy Sotkamossa asti, mutta kukinnan myöhäisyyden vuoksi se sopii paremmin Etelä- ja Keski-Suomen korkeudelle.

  • Lehdistö: Myöhään keväällä puhkeava, terve lehdistö. Syysväri yleensä keltainen.
  • Kukinta: Kartiomaiset, muodoltaan syreeniä muistuttavat kukinnot ovat kokonaan steriilejä, ts. siitepölyttömiä. Valkoiset kukat punertuvat syksyä kohden.
  • Kasvupaikka: Aurinko-varjo, tuore, runsasravinteinen, hapan ja hyvin vettä läpäisevä. Pensas kukkii runsaasti jopa varjossa, mutta siimeksessä kukinta on myöhäisempää kuin auringossa.
  • Valovaatimus: Au-Pv
  • Kasvupaikka: Hapan, kostea
  • Vyöhyke: I-IV (V)
  • 7,5 L astiataimi
  • Alkuperämaa Suomi

Syyshortensioita saatavilla kasvukaudella.

 

 

Paino 11,25 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Vyöhyke

I-IV

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen