Aitoukonhattu

Aconitum napellus

4,95 

Aitoukonhattu on komea ja kestävä perinneperenna, joka kukkii kauniisti loppukesästä.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 109019 Tuotetunnus: 258963 Osasto:

Ukonhatut ovat kestäviä ja komeita perinneperennoja, jotka ilahduttavat erikoisilla kukillaan loppukesästä. Ukonhatut ovat maamme vanhimpia puutarhakasveja. Ukonhatut leviävät nopeasti ja kasvavat kookkaaksi, joten ne sopivat loistavasti perennaryhmien taustalle ja luonnonmukaiseen puutarhaan. Ukonhatut ovat erittäin talvenkestäviä, ja säilyvät samalla kasvupaikalla jopa vuosikausia. Koko kasvi on myrkyllinen, joten muista suojata kädet ja silmät, kun käsittelet kasvia! Ukonhatut ovat myös kestäviä leikkokukkina.

Ukonhatut viihtyvät parhaiten puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta menestyvät myös auringossa, kunhan kasvualusta on syvä ja vettä pidättävä. Tuulisilla paikoilla kannattaa harkita korkeiden lajikkeiden tukemista. 

Kasvualustan on hyvä olla tuore ja runsasravinteinen puutarhamaa. Istutetaan noin 50 cm välein. Lajikkeesta riippuen kasvaa 70-200 cm korkeaksi, kukinnot saattavat nousta vieläkin korkeammalle!

  • 9-11 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi, Pukinmäen Puutarha

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 1 kg (kilogramma)