Kotkansiipi

Matteuccia struthiopteris

7,95 

Kotkansiipi kasvaa suureksi ja komeaksi sanaiseksi. Komeakokoinen saniainen sopii metsäpuutarhoihin, perennaryhmiin ja vesiaiheiden äärelle vähään valoon tyytyvien kasvien kanssa.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 57

Verkkokauppa: 57 varastossa

EAN: 2000000017846 Tuotetunnus: 65417486004211 Osasto:

Kotkansiipi

Suomessa luonnonvarainen kotkansiipi on suurin ja komein saniaislajimme. Se sopii raikkaine ja viuhkamaisine lehtineen varjoisten perennaryhmien taustalle ja vesiaiheiden äärelle. Kotkansiiven kasvutapa on selvärajainen, kapean maljamainen lehtimätäs. Kasvi leviää hillitysti.

Komeankokoinen saniainen sopii metsäpuutarhoihin, perennaryhmiin ja vesiaiheiden äärelle vähään valoon tyytyvien kasvien kaveriksi. Erittäin kestävä laji.

Kotkansiiven hoito

Viihtyy parhaiten puutarhan varjoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta tulee toimeen auringossakin. Kasvualustan tulee olla kostea, jopa märkä, tuore ja runsasravinteinen. Kotkansiipeä istutettaessa käytetään Kekkilä Perenna- ja ruusumultaa. Taimet istutetaan vähintään 50 cm välein.

Vanhat lehdet leikataan keväällä pois ennen kasvuun lähtemistä. Voidaan lisätä jakamalla tai rönsyistä keväällä. Kotkansiiven annetaan olla rauhassa samalla kasvupaikalla.

  • 9 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Suomi / Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Paino 1 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Puolivarjoinen, Varjoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Varjoinen

Kasvupaikka

Varjoinen

Saatat myös pitää...