Marja-aronia Viking

aronia prunifolia

22,95 

Marja-aronia sopii paremmin marjantuotantoon kuin muut aroniat, sillä sen marjat ovat maukkaammat ja isommat.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000107462 Tuotetunnus: 871362624152861 Osasto:

Marja-aronia sopii paremmin marjantuotantoon kuin muut aroniat, sillä sen marjat ovat maukkaammat ja isommat. Täysikasvuisesta pensaasta saadaan 7-8 kg marjoja.

Käyttö: Loppusyksyllä kypsyvät mustat marjat soveltuvat mehuksi, viiniin ja hilloihin. Marjoja voi myös kuivata. Tuoreet marjat ovat sellaisenaan kitkeriä ja melko aromittomia, mutta yhdistämällä ne happoisiin omeniin, ruusukvitteniin tai karviaiseen aromit tulevat esille. Aroniahillon mausteeksi sopivat esimerkiksi vanilja, piparminttu ja hunaja. Piirakkaa varten marjat kannattaa ensin keittää hilloksi, sillä tuoreena pohjan päälle levitetyt marjat jäävät koviksi. Marjat sisältävät runsaasti pektiiniä, minkä ansiosta hillo hyytelöityy helposti. Kaiken punaiseksi värjäävää antosyaania on erityisen paljon kuoressa. Marjat alentavat verenpainetta ja estävät verisuonten kalkkeutumista.

Kukinta: Valkoiset, miedosti pihlajalle tuoksuvat kukinnot avautuvat kesäkuussa, joten keväthallat eivät enää pilaa kukintaa ja marjojen kehittymistä. Lisäksi pensaat ovat täysin itsepölytteisiä.

Kasvupaikka: Aurinko-puolivarjo, kuiva-tuore, keskiravinteinen. Maan optimi-pH on 5,5-6,5. ‘Viking’ on melko vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta se suosii tuoretta läpäisevää multamaata. Marjasato runsain auringossa.

  • 23cm ruukussa
  • Alkuperämaa

Saatavilla kasvukaudella.

Paino 10 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Vyöhyke

I-IV(V)

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen