Marjatuomipihlaja

Amelarchier alnifolia

14,95 

Marjatuomipihlaja kukkii keväällä valkoisin kukin, loppukes

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 6417189201021 Tuotetunnus: 871362624152446 Osasto:

Muistuttaa isotuomipihlajaa. Vaatimaton maan laadun suhteen. Sinipunaiset marjat meheviä, hyvänmakuisia, muistuttavat mustikkaa. Kutsutaan myös mustikkapuuksi. Viljellään Pohjois-Amerikassa marjakasvina.

Istuta marjatuomipihlaja valoisalle kasvupaikalle, kalkittuun vettä läpäisevään maahan. Marjatuomipihlaja sietää jopa paahdetta ja menestyy myös puolivarjoisassa. Maa saa olla jopa kuivaa, mutta tuore, keskiravinteinen maa tarjoaa paremmat mahdollisuudet kasvuun ja sadon kasvatukseen.

Istuta yksittäispensaaksi, ryhmiin tai vapaasti kasvavaksi aidanteeksi. Satokasvina marjatuomipihlaja kannattaa istuttaa 2-3 m taimivälillä, jotta satoa pääsee keräämään. Aidanteessa istutusväli on 1m. Marjatuomipihlaja sopii myös hyvin suojapensaaksi. Marjatuomipihlajat ovat itsepölytteisiä, joten yksikin pensas riittää tuottamaan satoa. Marjojen maussa on häivähdys mantelista aromia.

  • Valovaatimus: Au-Pv
  • Kasvupaikka: Vaatimaton
  • Vyöhyke: I-VI
  • 3 L ruukussa
  • tuotantomaa Suomi

Jos kasvi on loppu puutarhalta, emme luultavasti saa lisää tänä kesänä.

Paino 12 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Vyöhyke

I-V

Marjatuomipihlaja on erittäin helppohoitoinen pensas, joka soveltuu niin koriste- kuin hyötykäyttöön. Pensas kestää hyvin leikkausta. Vanhan risuuntuneen kasvuston voi jopa leikata alas, mutta lempeämpi tapa on uudistaa pensasta poistamalla keväisin vanhimpia oksia. Hyvä leikkausajankohta on keväisin ennen kasvuunlähtöä.
Lannoita keväisin Kevätlannoitteella tai Marjalannoitteella. Maata voi kalkita parin vuoden välein. Marjatuomipihlaja viihtyy neutraalissa maassa.
Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

I-V

Vyöhyke

I-V