Tarhapensasmustikka Northland R19

Vaccinium

24,95 

Keskikorkeat pohjoisamerikkalaiset North-lajikkeet menestyvät Kuopion korkeudella lumen suojassa. Sato kypsyy myöhemmin kuin suomalaisilla lajikkeilla.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 2000000099774 Tuotetunnus: 871362624152187 Osasto:

Pensasmustikat ovat paitsi hyötykasveja myös koristepensaita. Pensasmustikoilla on kaunis valkoinen kukinta alkukesällä ja hieno punainen syysväri. Pensasmustikan suuret, jopa kolme kertaa metsämustikan kokoiset marjat säilyvät hyvin tuoreena ja pakastettuna, ne tuoksuvat hyvältä ja ovat terveellisiä. Marjat ovat isoissa tertuissa, joten niitä on helppo ja nopea poimia. Marjojen mehu on vesiliukoista ja malto on vaaleaa, eikä siis värjää.

Pensasmustikka viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella, tuulensuojaisella kasvupaikalla. Pensasmustikan kasvupaikan on oltava melko lämmin ja kosteuden tasainen, jotta kasvi menestyisi. Mustikka menestyy happamassa, kevyessä ja humuspitoisessa hietamaassa. Oikea multa pensasmustikalle on happamaan kasveille räätälöity Kekkilä Havu- ja rodomulta.

Ristipölytyksen vuoksi kahta lajiketta kannattaa viljellä rinnakkain.

Käyttö: Marjat ovat paljon isommat ja makeammat kuin metsämustikalla eivätkä ne värjää suuta siniseksi. Marjat syödään yleensä tuoreeltaan, mutta ne käyvät myös pakastukseen, säilöntään ja leivontaan. Pakastetut marjat säilyttävät sulaessaan muotonsa.

Kukinta: Valkoiset kukat puhkeavat touko-kesäkuussa. Useimmat lajikkeet ovat itsepölytteisiä, mutta sadosta tulee suurempi, kun eri pensasmustikkalajikkeita istutetaan vuorotellen.

Kasvupaikka: Aurinkoinen ja tuulensuojainen, maa tasaisen hikevä, runsasravinteinen, läpäisevä ja kalkitsematon eli hapan (pH 4,5-5,5).

Keskikorkeat pohjoisamerikkalaiset North-lajikkeet menestyvät Kuopion korkeudella lumen suojassa. Sato kypsyy myöhemmin kuin suomalaisilla lajikkeilla.

  • 19 cm ruukussa
  • Tuotantomaa Hollanti

Kun taimierä on loppu, emme luultavasti saa niitä lisää.

Paino 9,5 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen