Vadelma Ottawa

Rubus idaeus

14,95 

Vadelma Ottawa on satoisa ja kestävä FinE-lajike. Tekee kirkkaan punaisia ja melko suuria marjoja, jotka maistuvat makean happamilta. Vadelma eli vattu on kaksivuotinen, piikikäsvartinen puolipensas, ja sitä tapaa luonnonvaraisena kaikkialla Suomessa, aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 4

Verkkokauppa: 4 varastossa

EAN: 2000000035826 Tuotetunnus: 65417486005478 Osasto:

Vadelma Ottawa

Vadelma Ottawa on satoisa ja kestävä FinE-lajike. Tekee kirkkaan punaisia ja melko suuria marjoja, jotka maistuvat makean happamilta.

Vadelma eli vattu on kaksivuotinen, piikikäsvartinen puolipensas, ja sitä tapaa luonnonvaraisena kaikkialla Suomessa, aivan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Vadelma luokitellaan puolipensaaksi, eli maanalaisista osista tulee vuosittain uusia versoja, jotka talvehtivat. Seuraavana vuonna niihin kasvaa sivuversoja, jotka kukkivat ja muodostavat marjoja. Vadelman marjasadosta päästään nauttimaan Etelä-Suomessa heinäkuun lopulla ja pohjoisessa pari kolme viikkoa myöhemmin.

Vadelman hoito

Lämmin, tuulensuojainen ja aurinkoinen paikka on omiaan vadelmalle. Se viihtyy lämpimässä ja multavassa maassa. Maan tulee olla runsasmultaista, tuoretta, kuohkeaa ja hyvin kalkittua. Sopiva multa vadelmalle on Kekkilä Luonnonmukainen Puutarhamulta. Taimet istutetaan 50 cm välein.

Keväisin vadelma kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä luonnonmukaisella Marjalannoitteella. Heinäkuussa vadelmat lannoitetaan toisen kerran hoitolannoituksena. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoite auttaa talvehtimisessa ja parantaa seuraavan vuoden satoa. Poutakausina vadelmakasvustoja kastellaan.

Vadelma leviää helposti, joten karkulaiset on hyvä nyhtää pois. Vadelman taimet uusitaan, kun sato vähenee tai taudit alkavat vaivata.

  • 19 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Kuvan yksilö kuvaa kasvia otollisissa olosuihteissa. Kasvin ulkonäkö ja koko vaihtelee kasvukauden mukaan. Perennoja ja muita monivuotisia saatavilla keväästä alkusyksyyn.

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen