Varjoviikuna Microcarpa

Ficus microcarpa

Varjoviikuna on viikunoiden sukuun kuuluva huonekasvi. Sillä on kauniit, pyöreähköt tai soikeat vihreät, kiiltävät lehdet ja paksu runko sekä juuristo.

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

EAN: 2000000127958 Tuotetunnus: 456d4dfg75459 Osasto:

Varjoviikuna on viikunoiden sukuun kuuluva huonekasvi. Sillä on kauniit, pyöreähköt tai soikeat vihreät, kiiltävät lehdet ja paksu runko sekä juuristo. Nimestään huolimatta varjoviikuna viihtyy parhaiten runsaassa valossa. Bonsaipuuksi muotoiltuna varjoviikuna on helppohoitoisin leikattu ruukkupuu.

Sitä kastellaan aina kerralla runsaasti, ja mullan annetaan kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Kasvi varastoi paksuihin juuriinsa vettä ja ravintoaineita ja kestää siksi pitkiäkin aikoja ilman kastelua. Pimeiden talvikuukausien aikana, kun se ei kuluta juurikaan vettä, multa on pidettävä melko kuivana. Kasvi pitää sumuttelusta. Sitä lannoitetaan kasvukaudella miedolla Kekkilä Kukkaravinne-liuoksella joka toisella kastelukerralla.

Vähäisessä valossa ja etenkin talviaikaan, sekä myös kasvupaikan muuttuessa, se voi varistella lehtiä. Lisävaloa annetaan kasvilampuilla. Lehtiä tiputtanut kasvi toipuu yleensä hyvin keväällä saadessaan luonnonvaloa ja ravinteita talvilevon jälkeen. Myös leikkaus piristää sen kasvua.

Kasvi ei varsinaisesti kaipaa leikkaamista, mutta se kestää keväällä ja kesällä voimakastakin leikkaamista. Tämän vuoksi se soveltuu hyvin bonsai-puun muotoon kasvatettavaksi.

  • Tuotantomaa Hollanti
Paino 20 kg (kilogramma)