Alppiruusu Furnivall’s Daughter

Rhododendron

44,95 

Alppiruusu Furnivall’s Daughter kukkii isoin vaaleanpunaisin kukin kesällä. Alppiruusu on perinteinen, ikivihreä ja helppohoitoinen koristepensas.

Tilapäisesti loppu varastosta

EAN: 101451 Tuotetunnus: 83656825 Osasto:

Alppiruusu on perinteinen, jäykkäoksainen ja ikivihreä koristepensas, joka puhkeaa kukkaan kesäkuun lopulla. Alppiruusu on varjopaikkojen upeimpia kukkapensaita.

Alppiruusun nuput kehittyvät oksien kärkiin syksyllä. Voimakaskasvuisena alppiruusu sopii loistavasti sekä taustaistutuksiin että yksittäiseksi pensaaksi. Alppiruusu on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Alppiruusu menestyy parhaiten puolivarjoisilla kasvupaikoilla, mutta viihtyy syvässäkin varjossa. Alppiruusun leikkaustarve on vähäinen. Katkenneet ja kuivuneet oksat poistetaan. Aurinkoisella paikalla kasvava alppiruusu on hyvä suojata kevättalven auringolta.

  • Lehdistö: Ainavihanta. Nuoren pensaan lehdistö varjostetaan kevättalvella
  • Kukinta: vaaleanpunaiset suuret kukinnot avautuvat kesäkuun viimeviikkoina
  • Kasvupaikka: Kasvualusta turvepitoinen, tuore, hapan, runsasravinteinen ja hyvin läpäisevä
  • Vyöhyke I-III(IV)

Alppiruusun istutus:

Ennen istutusta liota juuripaakkua vesiastiassa. Poista ruukku. Kaiva noin 50 x 50 cm kuoppa, johon sekoitetaan ravinteikasta havu-rodo -multaa. Täytä kuoppa vedellä. Istuta taimi siten että se tulee samaan syvyyteen, jossa se on ruukussakin kasvanut. Tiivistä kevyesti polkemalla. Lisää multaa. Kastele istutettu pensas hyvin. Peitä juuristoalue katteella

  • Alkuperämaa Puola
  • Taimia saatavilla kesäkaudella
Paino 15 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Puolivarjoinen, Varjoinen

Ominaisuudet

Pörriäiskasvi

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Varjoinen

Kasvupaikka

Varjoinen

Pörriäiskasvi

Ominaisuudet

Pörriäiskasvi