Isokumiviikuna Abidjan

Ficus elastica

9,95 62,95 

Kumiviikuna eli huonekumipuu on viikunoihin kuuluva perinteinen ja paljon käytetty, helppohoitoinen huonekasvi. Se on komea ja graafinen viherkasvi, joka voi kasvaa suotuisalla paikalla pensasmaiseksi puuksi.

EAN: 114066 Tuotetunnus: 871362624153124 Osasto:

Kumiviikuna eli huonekumipuu on viikunoihin kuuluva perinteinen ja paljon käytetty, helppohoitoinen huonekasvi. Se on komea ja graafinen viherkasvi, joka voi kasvaa suotuisalla paikalla pensasmaiseksi puuksi. Suuret, näyttävät lehdet ovat tummanvihreitä tai kirjavia ja kiiltävän vahamaisia. Luonnossa kumiviikuna kasvaa suureksi, jopa kymmeniä metrejä korkeaksi puuksi.

Kumiviikuna sopeutuu helposti uuteen kasvuympäristöön. Paras kasvupaikka on runsaassa hajavalossa. Suorassa auringonpaisteessa se alkaa ruskettaa lehtiään. Kasvi on arka vedolle, joten sitä ei kannata sijoittaa vetoisan ikkunan lähelle. Kumiviikuna viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä, talvella lämpötila saa olla matalampi. Vaikka viikunat pitävät lämmöstä kasvukaudella, talvella ne varistavat lehtiään liian lämpimässä ja pimeässä.

Kumiviikunaa tulee kastella säännöllisesti, pintamullan annetaan kuivua kastelukertojen välissä. Kasvia lannoitetaan kasvukaudella keväästä syksyyn kerran viikossa. Kumiviikuna suosii korkeaa ilmankosteutta. Korkeaksi kasvanutta kasvia voi latvoa keväällä. Jos päähaaran katkaisee, se muodostaa monihaaraisen latvuksen.

  • Alkuperämaa Hollanti
Paino 3 kg (kilogramma)