Isokumiviikuna Abidjan

Ficus elastica

9,95 

/kpl

Isokumiviikuna Abidjan on upea, lähes mustalehtinen lajike. Kumiviikuna eli huonekumipuu on viikunoihin kuuluva perinteinen ja paljon käytetty, helppohoitoinen huonekasvi.

Myymäläsaatavuus

Pukinmäki: 9 kpl

Verkkokauppa: 9 kpl varastossa

EAN: 2000000110172 Tuotetunnus: 871362624153124 Osasto:

Isokumiviikuna Abidjan on upea, lähes mustalehtinen lajike.

Kumiviikuna eli huonekumipuu on viikunoihin kuuluva perinteinen ja paljon käytetty, helppohoitoinen huonekasvi. Se on komea ja graafinen viherkasvi, joka voi kasvaa suotuisalla paikalla pensasmaiseksi puuksi. Suuret, näyttävät lehdet ovat tummanvihreitä tai kirjavia ja kiiltävän vahamaisia. Luonnossa kumiviikuna kasvaa suureksi, jopa kymmeniä metrejä korkeaksi puuksi.

Kumiviikuna sopeutuu helposti uuteen kasvuympäristöön. Paras kasvupaikka on runsaassa hajavalossa. Suorassa auringonpaisteessa se alkaa ruskettaa lehtiään. Kasvi on arka vedolle, joten sitä ei kannata sijoittaa vetoisan ikkunan lähelle. Kumiviikuna viihtyy mainiosti normaalissa huoneenlämmössä, talvella lämpötila saa olla matalampi. Vaikka viikunat pitävät lämmöstä kasvukaudella, talvella ne varistavat lehtiään liian lämpimässä ja pimeässä.

Kumiviikunaa tulee kastella säännöllisesti, pintamullan annetaan kuivua kastelukertojen välissä. Kasvia lannoitetaan kasvukaudella keväästä syksyyn kerran viikossa. Kumiviikuna suosii korkeaa ilmankosteutta. Korkeaksi kasvanutta kasvia voi latvoa keväällä. Jos päähaaran katkaisee, se muodostaa monihaaraisen latvuksen. Kasvualustan on hyvä olla ravinteikas ja läpäisevä.

  • 12 cm ruukussa
  • Alkuperämaa Hollanti

Saatavuus vaihtelee kausittain.

Paino 4 kg (kilogramma)
Kasvupaikka

Aurinkoinen, Puolivarjoinen

Ominaisuudet

Helppohoitoinen

Aurinkoinen

Kasvupaikka

Aurinkoinen

Puolivarjoinen

Kasvupaikka

Puolivarjoinen

Helppohoitoinen

Ominaisuudet

Helppohoitoinen