Banianviikuna Audrey

Ficus benghalensis

9,95 54,95 

Banianviikuna Audreyn lehdet ovat kauniin vihreät ja hieman nukkapintaiset. Banianviikuna viihtyy valoisalla kasvupaikalla.

EAN: 2000000090917 Tuotetunnus: 871362624153780 Osasto:

Banianviikuna on viikunoiden sukuun kuuluva trooppinen puulaji, jota näkee usein istutettuna temppeleiden läheisyyteen. Se kasvaa luonnonvaraisena Intiassa, Pakistanissa ja Sri Lankassa, mutta sitä on istutettu kaikkialle tropiikkiin.

Banianviikuna tarvitsee valoisan kasvupaikan; Etelä- tai länsi-ikkunat ovat sopivimpia. Paahteesta kasvi ei kuitenkaan pidä, joten valoverho tai kasvin siirtäminen hieman kauemmaksi ikkunasta voivat auttavat sen viihtymistä. Banianviikuna kastellaan kerralla runsaalla vedellä, pintamullan annetaan kuivahtaa kastelukertojen välissä. Kasvi ei pidä seisovasta vedestä.

Kasvukaudella, eli maaliskuusta syyskuuhun, anna kasteluveteen sekoitettuna lannoitetta joka viikko. Talvella voit lannoittaa kastelun yhteydessä noin kerran kuussa. Banianviikuna nauttii korkeasta ilmankosteudesta. Etenkin talvisin sumuttelu kastelun yhteydessä on hyväksi. Viikunalle tekee myös hyvää, jos se pääsee silloin tällöin kunnolla suihkuun. Näin saat lehtiin kerääntyneen pölyn huuhdeltua pois, ja kasvi pystyy myös yhteyttämään paremmin.

  • Tuotantomaa Hollanti
Paino 40 kg (kilogramma)